Călăraşi: Au fost găsite armele de vânătoare furate de la preşedintele AJVPS, Vasile Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru arme şi muniţia au fost descoperite, pline de pământ şi aproape rugine, în curtea unei firme de pe strada Prelungirea Dobrogei.

Poliţiştii spun că este vorba despre armele furate în noaptea de 22 februarie 2011, dintr-o hală de pe Varianta Nord. Două dintre arme erau cu gloanţe şi două cu alice. Acestea aparţin preşedintelui Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sporitiv(AJVPS) Călăraşi, Vasile Gheorghe.
Deşi avea autorizaţie să le depoziteze acasă, acesta a ales să le ţină în alt loc. Contactat la acea dată de redactorii cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi, Vasile Gheorgghe(48 de ani) a spus, sec, despre incident : „Nu comentez! “

„Nu a depozitat armele acasă“

„Vânătorul nu a depozitat armele de vânătoare acasă, aşa cum avea autorizaţie. Erau ţinute într-o hală, de unde au fost sustrase mai multe bunuri, printre care o bormaşină şi câteva unelte de construit“,declara Ramona Tudor, purtător de cuvânt IPJ Călăraşi, referitor la furt.

În urma incidentului, lui Vasile Gheorghe i s-a anulat dreptul de port şi folosirea armamentului, deoarece armele nu erau depozitate la locuinţa sa, aşa cum era menţionat în autorizaţie, ci la o hală de pe Varianta Nord. Pe lângă cele patru arme de vânătoare, au mai fost sustrase şi 40 de cartuşe cu alice.

Expertiză

Ieri dimineaţă, în jurul orei 8.45, paznicul unui societăţi de pe strada Prelungirea Dobrogei a alertat poliţiştii. Bărbatul le-a spus că a găsit în curte, lângă gard, patru arme şi muniţie. Obiectele au fost ridicate de oamenii legii care spun că sunt cele sustrase în luna februarie. „Urmează să fie supuse unei expertize tehnico-ştiinţifice şi se continuă cercetările pentru identificarea autorului. Armele se află într-o stare deplorabilă: pline de pământ şi ruginite“, ne-a declarat Mihaela Stan din cadrul IPJ Călăraşi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite