Călăraşi: Arina Dinu, cea mai mare medie la bac în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A intrat printre primii la Medicină şi este singura tânăra din oraşul nostru care beneficiază de bursă de merit la facultate.

Olimpică la biologie, matematică şi chimie, Arina a luat cea mai mare medie din oraş la bacalaureat în 2009. Aceasta a reuşit prin forţele proprii să fie admisă la Facultatea de Medicină din Bucureşti. Deşi a îmbinat utilul cu plăcutul, adică a şi învăţat, dar a şi ştiut să se distreze aceasta a reuşit, fără să beneficieze de meditaţii suplimentare, să fie admisă la una din cele mai dificile facultăţi din ţară.

Acum este studentă în anul doi la Facultatea de Medicină pe locurile fără taxă şi primeşte şi bursă de studii. Îşi doreşte să devină medic, alegând o specializare care să-i permită să cunoască îndeaproape problemele pacienţilor şi să ţină legătura cu ei „Vreau să am o relaţie mai apropiată cu pacienţii mei. Nu vreau să fiu un medic care doar să pună un diagnostic şi apoi să plece acasă, vreau să ţin legătura cu ei şi să le cunosc problemele“, mărturiseşte Arina.

Planuri de viitor

Iubeşte facultatea şi nu o consideră foarte grea, deşi are în unele zile program chiar şi de dimineaţa până seara. Încă nu s-a hotărât ce specializare va urma şi spune că vrea să treacă prin toate pentru a descoperi exact ce i-ar place „De mică mi-am dorit să devin medic şi am continuat să cred în acest vis şi mi-am dorit foarte mult să devină realitate. Vreau să fiu un medic bun, de aceea, vreau să cunosc mai bine detaliile legate de fiecare specializare în parte şi abia apoi să iau o decizie“, povesteşte ea.

Diplome obţinute

A participat în clasele a XI-a şi a XII-a la numeroase competiţii judeţene şi naţionale unde a obţinut premii importante. La Olimpiada de Biologie a luat premiul I pe judeţ şi s-a calificat şi la faza naţională de la Braşov. A participat şi la concursul Euclid unde a obţinut două premii I dar şi la Olimpiada judeţeană de chimie unde a obţinut tot locul I.

La admiterea la facultate s-a clasat printre primii admişi şi a fost singura din Călăraşi care a beneficiat de bursă de merit. Deşi anul I a fost destul de dificil, aceasta spune că nu-i pare rău şi că s-a obişnuit „E greu dar e şi frumos. Fac facultatea aceasta pentru că vreau să fiu un medic adevărat, nu pentru bani, eu vreau să schimb ceva în sistemul sanitar existent. Vreau să fiu altfel“, mărturiseşte entuziasmată Arina.

Familistă convinsă

Arinei îi place să se bucure de lucrurile mărunte şi preferă să-şi petreacă timpul liber împreună cu prietenii şi familia. „Îmi ador familia. Este pe primul plan pentru mine şi încerc să mă bucur de fiecare moment petrecut împreună“, mărturiseşte tânăra.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite