Călăraşi: Aricii albi, vedetele de la Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru arici albi, simpatici şi neastâmpăraţi, fac deliciul vizitatorilor. Cei patru locatari de la Zoo, dorm aproape toată ziua , iar seara începe să umble prin spaţiul special amenajat.

Animăluţele sunt hrănite cu grăunţe speciale, carne fiartă, piept de pui, ouă crude şi fierte. „Aricii albi sunt foarte rari şi i-am cumpărat de la un particular din Bulgaria cu 800 de lei. Sunt speciali şi frumoşi şi ştiu că mai există câteva exemplare la Grădina Zoologică din Târgu Mureş“, a declarat Cristian Tatavura, directorul Grădinii Zoologice.

Toate condiţiile

În adăpostul pentru animalele mici, centrala funcţionează de când vreme s-a răcit, pentru că vieţuitoarele au nevoie de multă căldură. „Caloriferele sunt foarte calde, temperatura este în jur de 20 de grade Celsius. La arici şi la chinchila sunt puse şi câteva crengi lângă culccuşul lor pentru că se simt mai în siguranţă şi toţi se strâng în jurul crengilor“, a mai adăugat Tatavura.

Probleme

În spaţiul special amenajat pentru animalele mici, au acces doar grupurile de vizitatori, pentru că unele persoane au speriat animalele, aruncând cu pietre sau beţe. Conducerea Grădinii a luat această decizie din cauza lipsei de personal şi, ca atare, oricine doreşte să admire iepurii, chinchila, veveriţele şi aricii albi trebuie să fie supravegheat. „Ca să descurajăm astfel de comportamente, din primăvară vom monta camere de supraveghere. Poate reuşim în acest mod să-i mai civilizăm pe unii dintre concetăţenii noştri“, a precizat Cristian Tatavura.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite