Călăraşi: Cum să evitaţi incendiile cauzate de sobe şi centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul a fost stins într-o oră şi 20 de minute foto arhivă
Focul a fost stins într-o oră şi 20 de minute foto arhivă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă„Barbu Ştirbei“ recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de prevenire a incendiilor la gospodării şi locuinţe.

Răcirea bruscă a vremii a făcut ca unii cetăţeni, pentru asigurarea confortului termic în locuinţe, să utilizeze mijloacele de încălzire pe care le au la dispoziţie. Odată cu acest fapt au apărut şi incendii cauzate de sistemele de încălzire, sobe şi coşuri de fum, instalaţii electrice, centrale termice, aeroterme. Aceste evenimente pe lângă faptul că pot distruge locuinţele acum în pragul iernii, se pot solda şi cu victime omeneşti.

Măsuri elementare    

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” recomandă cetăţenilor să respecte măsurile elementare de prevenire a incendiilor la utilizarea mijloacelor de încălzire. Înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu depoziteze în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile.

În faţa sobei trebuie să existe tot timpul o cutie metalică sau o foaie de tablă astfel încât aceasta să asigure protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau a lemnelor aprinse. Cetăţenilor li se atrage atenţia să nu folosească mijloace de încălzire electrice improvizate şi să nu fumeze în grajduri şi magazii.                                         





Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite