Călăraşi: Animalele de la Zoo ies din bârlog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile a fost demarată curăţenia de primăvară. După anotimpul hibernal, care i-a ţinut închişi în cuşti, locatarii Grădinii sunt readuşi în natură.

Terenul este pregătit în cel mai mic amănunt: se dă cu var , se dezinfectează şi se curăţă spaţiile verzi.
Odată cu încălzirea vremii, locatarii Grădinii Zoologice se reîntorc în natură, după ce toată iarnă au stat la adăpost. În toată zona se face curăţenie pentru a crea toate condiţiile de trai vieţuitoarele care sunt cazate aici.

„În fiecare an facem curăţenie. Exact ca într-o casă. Începem să văruim, să igienizăm, să tăiem trandafirii şi să ingrijim spaţiile verzi. Rând pe rând vom scoate şi animalele care nu au ieşit toată iarna. E normal să le asigurăm un spaţiu bine îngrijit în care să se simtă bine“, ne-a declarat Cristian Tatavura, directorul Grădinii Zoologice.

Bani puţini, planuri mari

Pentru anul 2011, una dintre cele mai mari Grădini din ţară a primit de la bugetul local 240.000 de lei. Aceste fonduri trebuie repartizate cât mai bine pentru a acoperi cheltuielile până la sfârşitul anului.
„Avem proiecte destule şi sper să reuşim să le şi punem în aplicare. Intenţionăm să finalizăm hala pentru papagali şi să facem voliera la micro delta, acolo unde sunt cazaţi pelicanii“, ne-a mai spus Tatavura.

Pentru a mări efectivul Grădinii, Cristian Tatavura  dorea să achiziţioneze şi câteva maimuţe în acest sezon, însă din cauza fondurilor insuficiente ne-a spus că renunţă la această idee.  „Aş fi vrut să mai cumpăr câteva maimuţe, dar banii sunt puţini şi ne trebuie pentru întreţinerea animalelor pe care le avem. În scurt timp voi pleca la o expoziţie în Bulgaria, să văd dacă pot să aduc ceva de acolo, dar nu prea cred pentru că preţurile sunt destul de ridicate“, a mai adăugat Cristian Tatavura.

Revin în natură

La grădina zoologică, cei care doresc să admire minunatele  animale, păsări exotice, reptile, le pot vedea în toată splendoarea lor. Multe dintre acestea au început să fie scoate deja din cuşti. „A venit căldura şi începem treptat, treptat să le scoatem pe cele care nu au ieşit toată iarna. Este vorba despre hipopotam, maimuţe, dar şi cele exotice“, ne-a mai spus Tatavura. Pe lângă urşi, hipopotam, papagali, la Zoo pot fi admiraţi aricii albi, chinchila, puii de tigru siberian, lei, maimuţe, pelicani, raţe, şerpi şi şopârle.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite