Călăraşi: Andrei Preda, ecologistul pasionat de cuvinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea fascinantă a literelor l-a atras încă din primii ani de şcoală, reuşind să demonstreze că poate câştiga orice competiţie la care participă.

Limba şi literatura română s-a dovedit a-i fi în timp un aliat de nădejde la toate olimpiadele la care a luat parte. Tainele lecturii şi ale complicatelor analize gramaticale le-a dezlegat sub îndrumarea Mariei Culea, un excelent profesor, cu o experienţă de aproximativ 40 de ani la catedră. „Această materie m-a fascinat dintotdeauna. Este foarte important să ne exprimăm şi săscriem corect româneşte. Dacă te pregăteşti intens, rezultatele nu vor întârzia să apară“, a spus adolescentul.

Concursuri

Din clasa a V-a a început să participe la olimpiade şi concursuri la mai multe materii. „Acord aceeaşi importanţă tuturor disciplinelor. Învăţ la fel de mult şi la limba română, dar şi la engleză şi matematică. Consider că nu este important să te axezi doar pe o singură materie. Performanţa se poate face în mai multe domenii“, a precizat Andrei.

Ca să demonstreze că acest lucru este posibil, tânărul s-a implicat în cât mai multe proiecte cărora le-a făcut faţă cu brio. A participat la concursul Cangurul poveştilor, la Winners, la olimpiade de limba română şi de engleză şi nu a ratat niciun concurs la matematică.

Proiecte de mediu

„Atunci când îţi propui ceva şi ai încredere în tine, imposibil să nu realizezi. M-am implicat şi în acţiuni privind protejarea mediului. Toţii colegii mei au luat parte la campania E-şcoala prin care am demonstrat  înclinaţia noastră spre ecologie, având oportunitatea de a ne face utili prin plantări de pomi şi curăţenie în locurile publice“, a precizat Andrei Preda. Băiatul este convins că respectarea naturii face parte din fiinţa fiecăruia şi recomandă tuturor adolescenţilor să-şi „rupă“ puţin din timpul lor pentru a-l acorda conservării mediului înconjurător.

Profesorii, pe primul plan

Adolescentul este convins că toate acţiunile sale nu ar fi fost încununate de succes dacă nu ar fi avut sprijinul mai multor profesori de la şcoala. „Fiecare dintre ei a avut un rol esenţial.  La noi în şcoala limba română este sinonimă cu Maria Culea. Campania de ecologie poartă amprenta Angelicăi Tatu, iar descoperirea limbii engleze i-o datorez Emiliei Ţarălungă. Nu pot decât să le mulţumesc pentru răbdarea şi ajutorul pe care mi l-au dat“, a adăugat elevul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite