Călăraşi: Andrei Partac, ecologistul pasionat de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micul iubitor de creaţie este elev în clasa a VI-a, iubeşte limba şi literatura română şi a participat la diverse concursuri unde a obţinut rezultate remarcabile.

Iubeşte natura şi de aceea s-a înscris în proiectul Eco-şcoala şi luptă pentru  a convinge oamenii să planteze un pom sau să îi determine să recicleze şi să păstreze curăţenia.

Andrei cunoaşte majoritatea lucrurilor care îi sunt necesare pentru a reuşi în viaţă şi consideră că sportul, studiul şi protecţia mediului înconjurător sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi un om adevărat. „Un copac generează aerul pentru doi oameni, de aceea cred că fiecare îşi poate dedica o fărâmă din timpul său pentru a recicla sau măcar să fie atent când aruncă ceva la coş“, spune micul ecologist.

Iubeşte natura şi doreşte să o protejeze, motiv pentru care s-a înscris la la proiectul Eco-şcoala. „Iubesc natura şi tot ce ţine de ea, fac parte din proiectul Eco-şcoala şi îmi doresc să văd oameni plantând pomi“, spune Andrei.

„Un iubitor de creaţie“

Pasiunea lui Andrei pentru studiu a început în clasele primare. Încă de atunci acesta a îndrăgit limba română şi a început să se pregătească intens. „Din clasele primare am descoperit lumea de basm a cuvintelor şi m-a fascinatatât de mult, încât m-a determinat să învăţ din plăcere. Cea care mi-a insuflat această pasiune a fost profesoara mea de limba română, Maria Culea, căreia îi datorez toate performanţele obţinute“, mărturiseşte băiatul. Pasiunea sa pentru literatură l-a făcut să se autointituleze simplu „Un iubitor de creaţie“.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite