Călăraşi: Andreea Mihailidis, voluntara pasionată de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra iubeşte muzica şi a încercat să-i descopere toate secretele. A făcut cursuri de canto, chitară, pian şi spune că o atrage şi vioara. Primul pas pe care l-a făcut spre voluntariat a fost din dorinţa de a-şi ajuta semenii. Adolescenta doreşte să devină un sprijin important pentru cei lipsiţi de un trai decent, măcinaţi de suferinţe şi neajunsuri.

Pe lângă aceste lucruri, Andreea mărturiseşte că echipa tânără de la Crucea Roşia a făcut-o să înţeleagă faptul că niciodată nu eşti prea tânăr să te implicit în acte de caritate, să devii responsabil şi mai bun. Alături de colegii săi, adolescenta a ajutat la demararea proiectului „Banca de alimente“ , ce are la bază donaţiile oamenilor cu suflet şi distribuirea acestora familiilor asistate social.

Proiectul a fost derulat initial în câteva supermarket-uri din oraş, unde erau amplasate cutii pentru donaţii şi unde tânăra şi colegii săi le explicau oamenilor detalii despre proiect. Mai mult, îi îndemnau să dăruiască pentru persoanele sărace alimente, îmbrăcăminte sau bani.


„Simt o mare bucurie atunci când văd că oamenii ne ascultă şi dau din puţinul pe care îl au semenilor lor, mai puţin favorizaţi de soartă“, spune, zâmbind, Andreea. Pe lângă acest proiect care se află în derulare, tânăra a mai ajutat şi la organizarea balului caritabil organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Voluntariatului.

Iubeşte muzica

Încă din copilărie a fost atrasă de tainele muzicii şi a promis că nu va renunţa până când nu va învăţa să cânte la mai multe instrumente. Acum doi ani a făcut un curs de canto şi de un an exersează la chitară. A urmat şi un curs de pian de şase luni şi acum doreşte să înveţe să cânte şi la vioară. „Muzica este viaţa mea. Cânt şi muzică house şi disco, însă îmi place şi muzica clasică“, adaugă aceasta.

Pictează portrete

Paiunea pentru pictură a început la 11 ani. „Mi-a plăcut foarte mult şi am început să creionez diverse imagini, după care am învăţat şi am ajuns să pictez pe pânză“, mărturiseşte  Andreea . În clasa a VIII-a a fost la o expoziţie de tablouri la Constanţa de unde a achiziţionat primele pânze. Iubeşte desenele pline de culoare şi cât mai ieşite din comun.

„Am realizat până acum 20 de picturi pe care le păstrez. Îmi plac picturile abstracte şi portretele “, povesteşte eleva. Toate lucrările sale provin din imaginaţie, le creionează după care adaugă culoarea. O pictură o realizează într-o zi.

Citiţi mai multe despre Andreea în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite