Călăraşi: Ana- Maria Melinte, 20 de diplome la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă în clasa a VII-a, Ana- Maria este pasionată de limba şi literatura română şi are în palmares numeroase premii. Consideră că nu face niciun efort pentru a avea performanţe, iar studiul nu o oboseşte niciodată.

 „În opinia mea nu ar trebuie să numesc limba şi literatura română „materie“, deoarece este o plăcere pe care Maria Culea, ne-a insuflat-o la cursurile pe care ni le predă“, ne-a spus Ana-Maria.

Palmares impresionant

Tânăra a participat la multe concursuri şi are în palmares peste 20 de diplome la limba şi literatura română. A obţinut premiul I cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre în anul 2010, diploma de merit în anul şcolar 2008/2009 la limba şi literatura română, premiul I cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre în anul 2009.

A fost recompensată cu diplomă pentru participarea la Concursul „Poveştile Cangurului“ şi a fost premiată pentru activitatea desfăşurată în cadrul „Patrulei Eco “ în anul şcolar 2008-2009. De asemenea, s-a clasat pe un loc fruntaş la concursul Naţional  de Matematică Lumina Math. „Îmi plac toate materiile, dar cel mai mult română, mi se pare cea mai interesantă dintre toate“,  a mai spus eleva.

O fire optimistă şi încrezătoare

Ana- Maria ştie foarte bine ce îşi doreşte şi e conştientă că pentru a avea un viitor cât mai bun şi fără griji trebuie să studieze. Este o fire foarte optimistă şi încrezătoare, orgolioasă şi foarte sociabilă. „Am foarte mulţi prieteni şi îmi place foarte mult să cunosc cât mai multă lume. Ştiu deja ce carieră voi urma. Fac tot ce pot pentru a-mi atinge visul. Voi realiza până la urmă ceea ce îmi propun pentru că sunt foarte ambiţioasă“, a mai adăugat tânăra.

Vrea să devină poliţistă

Deşi iubeşte limba şi literatura română, Ana- Maria vrea să îmbrace uniforma de poliţist. „După ce voi absolvi şcoala generală, voi opta pentru Liceul Teoretic Mihai Eminescu. Mai departe, mă gândesc pentru admitere la Academia de Poliţie. Mi se pare o meserie foarte interesantă . Voi putea să ajut oameni nevinovaţi şi să-i prind pe răufăcători. Consider că aplicarea legii este lucrul cel mai important într-un stat care îţi respectă cetăţenii“, a mai spus Ana-Maria.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite