Călăraşi: Amalia Ştefănescu, medaliată cu aur la olimpiade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a participat la concursul internaţional de literatura română, desfăşurat în Republica Moldova, la Chişinău şi a luat medalia de aur.

Adolescenta are numai note de 10, iubeşte limba engleză încă de la grădiniţă şi a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale. Chiar dacă principala ei pasiune este engleza, aceasta a participat la toate concursurile la această materie, dar şi la matematică şi limba şi literatura română.

Fire veselă, puţin timidă, sociabilă, foarte serioasă şi conştiincioasă, Amalia adoră să citească şi să se întâlnească cu prietenii.

Iubeşte şi engleza

Este pasionată de engleză încă de când era la grădiniţă. Cu timpul a început să înveţe singură să citească cărţi în limba engleză. „A început să citesc pe calculator câteva pagini în limba engleză. Era destul de greu, mă uitam pe carte apoi în dicţionar. Mai târziu am avansat şi lucrurile mi s-au părut mult mai uşoare“, povesteşte Amalia.

Pasionată de lectură

Deşi mare parte a timpului o petrece studiind, aceasta spune că preferă şă-şi petreacă timpul liber citind o carte bună. „Marile speranţe“ a lui Charles Dickens este cartea preferată. Îi mai plac  „Winetou“ de Karl May, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război“ de Camil Petrescu, „Singur pe lume“ de Hector Malot şi „Faust“ de Gothe.

„Romanul Winetou a fost cartea copilăriei mele. Când citesc cel mai mult mă impresionează stilurile de scris şi felul în care sunt descrise  personajele şi caracterul lor. Acest lucru este foarte important pentru a atrage atenţia cititorului“, spune Amalia.

Olimpică la română şi matematică

Tânăra a participat la concursul internaţional de literatură română, desfăşurat în Republica Moldova, la Chişinău şi a luat medalia de aur. Spune că îi datorează această performanţă profesoarei sale de limba română, Maria Deculescu. Tema concursului a fost “Opera lui Grigore Vieru”, un mare poet român din Republica Moldova.

„La concursul de  de la Chişinău am trăit o experienţă inedită. Am remarcat că deşi eram într-o ţară străină, ne aflam printr efraţi“, a mărturisit adolescenta. La concursul naţional de la Piteşti „Public speaking“ Amalia a câştigat locul I, iar la olimpiada naţională de limba română s-a clasa a treia. 

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite