Călăraşi: Amalia Bărzulea-chimista, pasionată de pian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amalia iubeşte pianul şi chimia
Amalia iubeşte pianul şi chimia

Olimpică la fizică şi chimie, adolescenta se pregăteşte pentru a deveni creator de parfumuri şi creme. Tânăra a studiat pianul la Şcoala de Muzică şi a compus până în prezent 15 melodii.

Amalia este o fire foarte veselă, optimistă şi curajoasă. O fire ordonată aceasta îşi organizează timpul astfel încât să se poată bucura şi de muzică, dar şi de distracţie. „Mă mândresc cu faptul că sunt un bun manager al timpului meu. Îmi fac o agendă şi de fiecare dată când termin ce aveam de făcut îl scot de pe listă“, spune, cu mândrie, Amalia.

Aceasta învaţă extrem de mult pentru că, spune ea, vrea să facă impresie bună şi să intre la o facultate de chimie din Anglia sau America. „Consider că acolo nu munceşti degeaba. Ai foarte multe oportunităţi şi îţi este răsplătită munca, nu ca în România când munceşti şi nu obţii nimic“, spune Amalia Bărzulea. Tânără şi-ar dori să descopere formule ce pot face femeile mai frumoase şi mai sigure pe ele. „Femeia va vrea întotdeauna să fie frumoasă. Mi-aş dori să produc cosmetice şi să mă implic în prezentarea acestora şi în promovarea lor“, spune tânăra.

Studiu intens 

Tânăra a încheiat toţi anii de studiu cu media 10 şi spune că se învaţă să aibă numai medii bune pentru a fi admisă la o facultate de chimie în America sau Anglia. În clasa a -VII-a şi a -VIII-a a fost prima pe judeţ la matematică şi chimie, iar în clasa a -IX-a ieşit pe locul II pe judeţ la olimpiada de chimie, iar la faza naţională a obţinut o menţiune specială. Anul trecut, la olimpida de astrofizică a luat locul II, iar la olimpiada de fizică a luat menţiune.

Citiţi mai multe despre Amalia în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite