Călăraşi: Alin Ionuţ Copilău, pe urmele lui Alex Rodriguez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joacă baseball de la vârsta de 10 ani şi a reuşit să-şi uimească antrenorul, făcându-se remarcat la mai multe campionate.

A participat la 20 de competiţii naţionale şi internaţionale şi se antrenează căte patru ore zilnic pentru a fi în formă maximă pe teren. „Satisfacţiile vin atunci când urcăm pe podium, când câştigăm locuri fruntaşe. Din sport însă noi, juniorii, nu putem trăi. Sumele pe care le încasăm sunt foarte mici“, a precizat, jenat, Alin. Performanţa se realizează cu eforturi uriaşe şi cu multe sacrificii. Tânărul spune că mai are multe taine de desluşit în acest sport.

„Sunt o persoană deschisă oricăror provocări. Deşi este dificil, nu mă plâng niciodată. Am ajuns din întâmplare să cunosc baseball-ul, însă l-am îndrăgit pe loc. Sunt convins că am puţin talent care mă ajută să obţin succes după succes“, a precizat tânărul.

Familia îl sprijină

Iniţial, părinţii săi au privit cu scepticism alegerea fiului lor, însă cu timpul s-au obişnuit şi chiar îl sprijină. „ Când au început să apară rezultatele, am fost încurajat să merg mai departe. Cei mai fideli suporteri ai mei sunt părinţii şi fratele meu. Vin la toate meciurile pe care le joc şi îmi dau încredere în forţele proprii atunci când ştiu că se află în tribune“, a spus adolescentul.

Mereu pe podium

Până acum, a jucat în aproape 20 de competiţii naţionale şi internaţionale şi a reuşit să obţină performanţe notabile. A participat alături de echipa sa la Campionatul European şi au devenit vicecampioni europeni, în grupa B. „Competiţia a avut loc la Sofia, în Bulgaria, şi am concurat cu alte trei echipe“, spune Cristian.  În 2010, am ieşit pe locul I, la Campionatul Naţional de Juniori II.  La Campionatul Internaţional de Baseball, desfăşurat la Călăraşi, s-a clasat pe locul I.

Patru ore de pregătiri

Pentru obţine performanţă, tânărul se pregăteşte intens patru ore pe zi. Chair dacă antrenamentul este destul de lung şi obositor,acest lucru nu-l dezarmează. „M-am obişnuit cu acest stil. Facem alergări, gimnastică, exersăm pase, bătaia mingii, diverse tehnici de aruncat şi de prindere. Este multă multă muncă, dar este frumos.“, povesteşte Alin.

Pregătirile intense nu-i afectează activitatea şcolară. Adolescentul spune că reuşeşte să-şi împartă timpul astfel încât să nu neglijeze studiul. „Materia preferată este franceza. Ştiu că este foarte important să cunoşti o limbă străină. La mine învăţatul vine firesc. Probabil am un talent înnăscut pentru a învăţa uşor o altă limbă. Recunosc faptul că mi-ar plăcea să vizitez ţara lui Voltaire şi, de ce nu?, să locuiesc la Paris“, spune tânărul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite