Călăraşi: Alexandru Vâlsan, pasionat de engleză, vrea să devină avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul, pasionat de limba lui Shakespeare, a câştigat numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale, dar îşi doreşte să pledeze la bară.

Chiar de la grădiniţă a început să ia primele cursuri de limba engleză şi a descoperit că lecţiile îl atrag foarte mult. „Chiar dacă eram foarte mic, am înţeles că trebuie să muncesc mult pentru a face performanţă. Doar dacă înveţi constant poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti“, a mărturisit Alexandru Vâlsan.
În clasa a doua a început să ia lecţii la limba engleză la Centrul Credis, o dată pe săptămână, câte două ore pe zi. „Pentru că îmi doream să vorbesc fluent această limbă, părinţii mei au hotărât să mă înscrie la cursurile la centrul Credis“, povesteşte  adolescentul.

Palmares

Primul concurs la care a participat a fost în clasa a III-a la Winners. După acesta au urmat multe altele la diverse materii. La concursul intrajudeţean de matematică, desfăşurat la Slobozia, a obţinut locul al doilea,  la Cangurul Lingvist a obţinut tot locul doi, la Concursul Naţional de matematică Euclid a luat menţiune, la Concursul Internaţional Winners a ieşit al doilea, iar la Evaluare în educaţie a obţinut acelaşi loc doi.
„Cum nu m-am hotărât ce vreau să fac mai departe, încerc să învăţ la toate materiile şi pe cât posibil să nu reţin mecanic informaţiile care mi se predau“, spune tânărul.

Prieteni buni  

Fiind o fire foarte prietenoasă, Alexandru nu are probleme în a-şi face noi amici şi mărturiseşte că îi place foarte mult să-şi petreacă timpul liber cu aceştia.
„Am opt prieteni buni cu care ador să-mi petrec timpul liber, jucând fotbal sau plimbându-ne“, spune zâmbind.
Învaţă din mers
Deşi are rezultate foarte bune la învăţătură, băiatul mărturiseşte că nu-i place să stea foarte mult să înveţe şi preferă să fie foarte atent la cursuri „Reţin cel mai bine în clasă, când ne explică profesorii, iar acasă îmi fac temele şi mai citesc puţin“, a adăugat acesta. Nu-i place să stea în casă şi preferă să iasă în oraş cu prietenii.

Excursii în străinătate

Pentru rezultatele bune la învăţătură părinţii l-au recompensat cu o călătorie la Barcelona.
„Am vizitat multe locuri foarte frumoase printre care Muzeul figurilor de ceară, Grădina Botanică şi m-am simţit foarte bine la parcul de distracţii Porta Ventura. A fost o experienţă unică“, a adăugat tânărul emoţionat.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite