Călăraşi: Alexandru Untescu,pictorul pasionat de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de la o vârstă fragedă a început să picteze şi îşi doreşte să proiecteze clădiri somptuoase şi să dea o nouă faţă oraşului. Pictează de mic şi a fost rapid remarcat de profesorul său de desen, Liliana Milotoi, care l-a îndrumat să urmeze un curs de pictură.

Nu vrea ca talentul său să se irosească, motiv pentru care a decis să urmeze Facultatea de Arhitectură şi să poată proiecta clădiri impunătoare în modele unice. „Îmi place să pictez foarte mult, motiv pentru care vreau să urmez un curs de specialitate“, spune Alexandru.

Al doilea în judeţ

Adolescentul este fascinat de lucrurile paranormale şi i-ar plăcea să devină, măcar pentru o clipă, investigator. „Lumea este plină de enigme şi mi-aş dori să fiu detectiv pentru a le putea desluşi“, spune acesta. Alexandru este foarte pasionat de limba şi literatura română şi a reuşit să ocupe locuri fruntaşe la concursurile la care a participat. „Nu este dificil deloc dacă îţi place ceea ce faci. Această materie m-a fascinat dintotdeauna. Îmi place să dau frâu liber imaginaţiei şi să realizez eseuri şi compuneri“, spune entuziasmat.

La Concursul Evaluare în Educaţie la limba şi literatura română s-a clasat al doilea pe judeţ.  „Profesoara mea Maria Culea este cea mi-a deschis calea spre lume literelor. Pentru mine, limba şi literatura română reprezintă un imens univers de poveste de care nu mă plictisesc nicicând“, mărturiseşte Alexandru Untescu. Acestuia îi place foarte mult să citească şi crede că doar aşa va căpăta şi mai multe cunoştinţe care îi vor fi de folos în viaţă. De curând a început să citească cartea „Maestru şi comandant“, scrisă de Patrick O'Brian pe care a primit-o drept premiu la „Poveştile cangurului“, unde a obţinut un punctaj foarte bun. 

Echipa, pe primul plan

Iubeşte sportul, în special baschetul, şi participă fracvent la proiectele derulate la şcoala sa. Este atras de baschet pe care îl consideră un joc în care lucrul în echipă este foarte important. „Acest joc este foarte creativ şi palpitant, iar spiritul de echipă, bucuria şi plăcerea de a juca m-au convins să îl practic alături de prietenii mei“, a adăugat adolescentul.

Este un participant consecvent şi la alte proiecte care au fost derulate de unitatea în care învaţă. „ Participând la diverse concursuri şi olimpiade am înţeles că este foarte important să doreşti să-ţi depăşeşti limitele. Performanţele obţinute m-au încurajat să studiez în continuare pentru a-mi desăvârşi cunoştinţele“, spune adolescentul.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite