Călăraşi: Alexandra Tuţă, eleva pasionată de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are doar 11 ani Alexandra s-a decis deja ce carieră va avea. Îşi doreşte să devină avocat pentru că, spune ea, are calităţile necesare pentru această profesie.

Tânăra participă la toate concursurile interşcolare dar şi la cele naţionale. Anii trecuţi credea că marea ei pasiune e matematica însă după ce a trecut clasa a V-a a descoperit de fapt că adoră limba română. Îi place să-şi exprime sentimentele în diverse compuneri.  „Mă deconectează şi mă relaxează foarte mult. Inspiraţia vine de la sine şi în fiecare lucrare pun suflet şi sentiment“ , povesteşte tânăra. Profesoara de română care i-a citit compunerile a sfătuit-o să meargă mai departe pe acest drum.

Pregătire intensă


Pentru a-şi atinge ţelul Alexandra învaţă foarte mult. În timpul anului şcolar aceasta învaţă aproape toată ziua „Seara merg împreună cu prietenii sau cu părinţii la plimbare pentru a mă relaxa şi a mă deconecta. Încă de la 5 ani face pregătire la limba engleză, iar de anul trecut şi la limba franceză şi-şi doreşte să înveţe foarte bine şi să exceleze în ceea ce face. I-ar place să urmeze Facultatea de Drept dar şi pe cea de limbi stăine. 

Munceşte foarte mult şi chiar şi-n vacanţa de vară învaţă câte patru ore pe zi.  „Nu consider învăţatul o corvoadă sau un sacrificiu foarte mare. Se merită pentru că-mi doresc să devin un avocat de succes şi să am o carieră. Vreau să-mi menţin mediile de 10 pentru a intra la un liceu foarte bun“, mărturiseşte Alexandra Tuţă. 

Fire caritabilă


Fiind o persoană foarte generoasă aceasta mărturiseşte că şi-a donat aproape toate jucăriile unor copii sărmani. „Pe viitor vreau să mă impic în acţiuni caritabile şi să ajut astfel copii săraci dar şi bătrânii. De asemenea ţin foarte mult la protecţia mediului şi vreau să particip intensiv în programe de ecologizare şi protejare a mediului înconjurător“, povesteşte tânăra.

A participat la peste 40 de competiţii, olimpiade şcolare, concursuri naţionale şi judeţene, la română, matematică, limbi străine şi civică. Cea mai mare realizare a Alexandrei este faptul că a participat la Olimpiada Naţională de limba şi literatura română Ionel Teodoreanu unde a obţinut menţiune dintr-un număr de 84 de elevi înscrişi la acest concurs.

A mai participat şi la Concursul Euclid de matematică unde s-a calificat şi la faza naţională.  La  Concursul Plus Minus Poezie a luat menţiunea pe judeţ. La Cangurul a obţinut locul 1  pe judeţ. Toate diplomele sunt importante pentru ea deoarece este o recompensă pentru eforturile depuse „Este vorba de răsplata muncii mele şi sunt foarte mulţumită la final când se văd rezultatele“, mărturiseşte aceasta.

Seriozitatea o caracterizează


Cariera în avocatură şi-a ales-o la sugestia familiei. „Am un caracter foarte puternic, sunt serioasă şi perseverentă. Vreau să ajut la eliminarea nedredreptăţii, de aceea am ales să devin avocat“, explică Alexandra Tuţă.  Îşi iubeşte foarte mult părinţii cu care are o relaţie foarte apreciată şi pentru că nu vrea să-i dezamăgească aceasta comunică foarte bine şi niciodată nu pleacă undeva fără să-i anunţe

„Părinţii mei mă susţin foarte mult în ceea ce fac şi întotdeauna mi-au fost aproape şi nu vreau să-i dezamăgesc. Încerc să păstrez o legătură bazată pe comunicare. Când plec afară întotdeanuna îi anunţ, le spun unde şi cu cine sunt pentru că nu vreau să fie îngrijoraţi“, explică aceasta.

60 de enciclopedii


De mică a fost atrasă de cărţi şi mărturiseşte că prefera să lectureze decât să se joace cu diverse jucării. Mama sa fiind profesoară i-a achiziţionat 60 de enciclopedii cu animale şi păsări „Deşi aveam destule jucării şi măjucam cu ele, atunci când descopeream o carte nouă eram fascinată. Mama îmi citea şi-mi explica toate pozele şi de atunci sunt o cititoare înfocată. Când am puţin timp liber îmi place să citesc“, povesteşte ea.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite