Călăraşi: Alexandra Şerban vrea să salveze clădirile vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta de numai 14 ani are peste 40 de desene şi numeroase premii câştigate.

Elevă în clasa a VIII-a la Liceul Economic, Alexandra a dobândit pasiunea pentru desen în clasa a V-a, când a mers la tabăra de vară din Călăraşi. În acea tabără a înteles cât de mult îi place să deseneze ţinând cont de faptul că a fost inspirată şi de sora ei mai mare care desenează şi pictează, dar a moştenit talentul de mama ei care face acelaşi lucru. Îi place să deseneze orice, portrete, peisaje dar şi grafică.

Arhitect de succes

Îşi doreşte să devină un arhitect de succes: „ Pentru mine să devin arhitect ar însemna o provocare care mi-ar aduce numai satisfacţii.“ povesteşte adolescenta. Pe lângă pasiunea pentru desen şi pictură, îi mai place fizica, biologia dar şi designul vestimentar „ Mi-ar mai plăcea să fiu om de ştiinţă pentru că mă interesează foarte mult cum va fi în viitor, cum se va schimba lumea şi în ce mod. Am şi multe modele de haine desenate pe care intenţionez pe viitor să le şi croiesc“, spune aceasta.  Deşi îi place foarte mult România, consideră că are avea mai mult succes în străinătate unde sunt mai multe posibilităţi şi oamenii sunt mai apreciaţi „Avem o ţară frumoasă şi mi-ar place să am un viitor aici, să ajut la reconstruirea clădirilor vechi care nu merită dărâmate“ spune eleva.

Pregătire intensă

Un copil care ştie ce vrea de la viaţă, Alexandra fiind în clasa a VIII-a, a început să se concentreze asupra examenului pe care îl va susţine pentru admiterea unui Liceu de Artă din Bucureşti. Se pregăteşte pentru cele două probe care sunt obligatorii: natură statică şi o compoziţie proprie cu un personaj. Deşi este în vacanţă petrece multe ore pe zi desenând şi pictând iar în fiecare miercuri merge la Atelierul de Arte Plastice din Călăraşi. Domnul profesor Mugur Coman o ajută şi o susţine în decizia ei de a urma un liceu de artă „ Îi mulţumesc domnului profesor pentru sprijinul care mi-l oferă şi pentru faptul că am învaţat foarte multe de la el“, spune tânăra. Deşi nu desenează în fiecare zi, când are o lucrare mai amplă petrece aproximativ 3-4 ore. Fiind o elevă eminentă, cu rezultate foarte bune a obţinând în fiecare an premiul I.

Concursuri şi  premii

A participat la diverse concursuriiar cel mai important pentru ea a fost premiul I, obţinut la Simpozionul Naţional pentru Protecţia Vitalităţii Diversităţii şi Frumuseţii Pământului din Craiova. De asemenea, a mai luat şi locul I la concursul Interjudeţean de Creaţie „Dunărea cu ape line“, la concursul Antidrog secţiunea grafică, a obţinut tot premiul I şi a mai avut multe alte premii la diverse participări.

Cursuri de chitară

O altă pasiune a Alexandrei este chitara. Aceasta face şi lecţii de chitară în vacanţa de vară pentru că, spune ea, în timpul şcolii trebuie să înveţe bine şi să se pregătească pentru facultatea de arhitectură „Îmi place foarte mult să când şi îmi pare rău că nu am foarte mult timp la dispoziţie pentru a mă dedica muzicii“, povesteşte tânăra.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite