Călăraşi: Alexandra Fulga, destin între cuvinte şi cifre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este pasionată de limba română, adolescenta doreşte să urmeze o carieră în lumea cifrelor.

Elevă eminentă şi olimpică, Alexandra este fascinată de limba română pe care o consideră o poveste cu taine nesfârşite şi se simte în largul ei în momentul când poate să îşi expună pe hârtie sentimentele şi emoţiile.

Îşi amiteşte cu nostalgie zilele când era în competiţie la olimpiade, când privea cerneala albastră cum se aşternea pe pâlcul îndoit de hârtie albă . „ Sunt fascinată de limba română şi îmi place să învăţ şi să particip la olimpiade“, a spus Alexandra.
Adolescenta consideră că limba română nu înseamnă numai cuvinte goale aşternute pe foi albe, ci un univers al armoniei în care înţelepciunea este presărată în cuvinte.

„Muguri de lumină“

Până în urmă cu trei ani, tânăra recunoaşte că era o elevă obişnuită căreia îi plăcea să studieze la toate materiile. Limba şi literatura română era una dintre ele, pe care însă nu o descoperise. „Cred, în primul rând, că trebuie să depui mult efort în ceea ce faci şi să ai şi un dram de talent. La mine, aceste două lucruri au fost dublate de întâlnirea cu cercul de creaţie literară„ Muguri de lumină“. Un rol decisiv l-a avut prof. Maria Culea, dascălul pentru care limba română înseamnă totul“, a precizat Alexandra.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite