Călăraşi: Afaceri alunecoase la patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajarea patinoarului ce stă mai mult închis a costat jumătate de milion de euro. Pentru arenă, Direcţia de Sport a cumpărat o mătură de 13.000 de euro şi a construit o magazie de 11.000 de euro.

Tranzacţiile au fost făcute cu aceleaşi firme din zona Cluj - Zalău. La selecţia de oferte pentru achiziţionarea maşinii de curăţat gheaţa de la patinoar s-au prezentat patru firme din ţară, fiecare cu câte o ofertă. Este vorba despre SC O&N Business Comunication SRL, SC Verticalis SRL, SC Mekos Design SRL şi SC Dreams Serv-Com SRL.

Ultimele două sunt din Bucureşti.

SC Verticalis SRL, din Cluj-Napoca, a câştigat încredinţarea construirii cabanei unde sunt depozitate patinele şi utilajele pentru întreţinerea patinoarului. Firma a primit 46.410 lei, adică aproape 11.000 de euro. SC O&N Business Comunication SRL, din Zalău, a vândut instituţiei mătura pentru curăţat gheaţa şi maşina pentru ascuţit patine, care au costat 13.000 de euro. O simplă verificare a scos la iveală o încrengătură între aceste firme. SC O&N Business Comunication SRL este acţionară la SC Verticalis SRL, alături de SC Vest Sport SRL. Ultimele două figurează la aceeaşi adresă: strada Fagului numărul 68 B din Cluj.

Participări formale

Contactaţi telefonic, cei din conducerea celei de-a treia firme participante la selecţia de oferte din 18 decembrie 2009, SC Mekos Design SRL din Bucureşti, spun că nu îşi amintesc să fi participat la selecţia cu pricina. Cu toate acestea, la dosarul achiziţiei prezentat de Mihai Stroe, şeful Direcţiei de Sport, se află o ofertă ştampilată şi semnată de firma din Bucureşti prin care se fac cunoscute preţurile practicate pentru maşina de curăţat gheaţa, cea de ascuţit patine, dar şi pentru construcţia cabănuţei de la patinoar.

SC Mekos Design SRL, tot din Bucureşti, are ca obiect principal de activitate grafica şi publicitatea, deci nu ar fi avut ce să caute la o astfel de selecţie. Marius Marinaş, administrator la SC Dreams Serv-Com SRL a spus că firma pe care o administrează are ca obiect de activitate desfacerea de produse sportive cum ar fi: articole de camping, accesorii fitness şi culturism , articole pentru sporturi de iarnă.„Noi putem importa maşini şi utilaje nemţeşti pentru întreţinerea patinoarele, dar numai la cerere. Posibil să ne fi contactat, dar noi nu am câştigat nicio lucrare“, a declarat Marius Marinaş.

Afaceri tip suveică

Suprefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, spune că a întocmit deja raportul cu privire la situaţia de la Direcţia de Sport Călăraşi. „Eu mi-am format o opinie, dar nu voi da publicităţii datele până nu îl voi înainta prefectului. Totul pare în regulă, cu excepţia unor documente care sunt întocmite aiurea“, a declarat Muşat. Banii pentru amenajarea patinoarului au intrat în contul firmelor din Cluj.

Construirea căbănuţei şi achiziţionarea celor două maşini de curăţat şi ascuţit patine au fost încredinţate către două firme cu aceiaşi acţionari: SC Verticalis SRL Cluj şi O&N Business Comunication SRL din Zalău, conduse de Ramona Cristescu şi Oana Sârb. În documentele întocmite de firma O&N Business Comunication din Zalău şi transmise Direcţiei de Sport Călăraşi nu apar numele şi funcţiile celor care le semnează. Patinoarul a fost construit tot de o firmă din Cluj, care provine din anturajul celor două societăţi menţionate mai sus. Amenajarea sa a costat 500.000 de euro. „Eu consider ca am respectat legislaţia în vigoare. Am solicitat ofertele de la firmele gasite pe internet“, a declarat Mihai Stroe, director la Direcţia de Sport .

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite