Călăraşi: Adrian Ciochinaru, micul solist, preocupat de ştiinţele naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul a jucat în cel puţin patru filme muzicale ale compozitorului Dumitru Lupu, dar este preocupat de pregătirea pentru o carieră în domeniul stomatologiei.

Adrian Ciochinaru cântă de la vârsta de 6 ani muzică uşoară românească, iar de la 7 ani studiază pianul cu profesoara Georgiana Vătafu, la clasa de muzică din cadrul Şcolii „Nicolae Titulescu“ din Călăraşi. Este în anul 8 de studiu şi dedică pianului, în medie, 4 ore săptămânal. Pe lângă acest lucru, Adrian participă, din vara anului 2009, la cursuri  de  dans  la Şcoala de Salsa din Călăraşi „Dance Feeling“, coordonată de George Piperea.

Pentru că totul trebuie să fie la nivel profesionist, micuţul solist face ore de canto  la Teatrul „Aurel Elefterescu“, de două ori pe săptămână, sub îndrumarea directă a profesoarei Alexandra Boranda. Printre activităţile extraşcolare  în care Adrian se implică frecvent sunt şi cele realizate de Asociaţia Fluturaşii – Les Papillons,  unde el este membru activ. „Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune a finanţat un CD, în 4.000 de exemplare, în care noi, tinerii din Asociaţie, suntem interpreţii pieselor “, a declarat Adrian Daniel Ciochinaru.

Filme muzicale

Datorită vocii, din 2004 până în prezent, Adrian Daniel Ciochinaru a jucat în cel puţin patru filme muzicale ale compozitorului Dumitru Lupu. „Mulineta Roşie“, „Peştele Verde“  şi „Trupa de Show“  sunt câteva dintre producţiile recente în care adolescentul intrepretează piese muzicale ale compozitorului  Dumitru Lupu.

Tot din acea perioadă, elevul a participat la diverse competiţii de interpretare vocală, unde a câştigat mai multe premii. A participat la cele mai importante festivaluri din ţară , precum , „Steluţele Dunării“ din Constanţa,  şi „Flori de Mai “ (Călăraşi, 2008, unde a câştigat premiul Special al Prima TV şi premiul  I, în anii 2007- 2008,  dar şi premiul al doilea, la Festivalul Mamaia Copiilor , unde a participat în urmă cu doi ani.

Premiant şi la învătătură

Nici la învăţătură Adrian Ciochinaru nu stă rău deloc, anul acesta a terminat clasa a VIII-a cu media generală 9.83. El recunoaşte însă că nu îi place matematica şi desenul. Adrian  învată la cele două discipline pentru a nu avea pentru note  proaste. De altfel, din  vara aceasta , Adrian Ciochinaru a fost admis în clasa a- IX- a, la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei , profilul „Ştiinţele naturii“ . A optat pentru acest lucru deoarece marea sa preocupare  este nu să trăiescă din  muzică, ci din meseria pentru care se pregăteşte temeinic: stomatologia .

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite