Călăraşi: Adrian Alexandru,de nouă ori campion naţional la box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Alexandru practică sportul cu mănuşi de la 12 ani, fiind campion european la juniori în anul 2000, iar în 2003 la tineret.

Ca orice băiat, în copilărie îi plăcea să joace fotbal şi nici nu se gândea că va practica boxul, iar peste câţiva ani va deveni campion naţional. La vârsta de 12 ani s-a dus cu fratele lui care făcea box, la antrenamente. Mergând cu el de mai multe ori, a început să-i placă acest sport şi aşa a început cariera lui de boxer. L-a iniţiat în arta boxului Nicolae Grigore, care i-a fost şi antrenor timp de mai mulţi ani. Ca să aibă rezultate deosebite, munceşte foarte mult şi se antrenează de două ori pe zi, dimineaţa şi seara câte o oră jumătate.

Titluri câştigate

A fost campion naţional de nouă ori la toate vârstele, campion european la juniori şi la tineret. A participat la Mondiale în anul 2002 în Cuba şi la Europene în 2004. La Turneul Internaţional din Brazilia a câştigat locul II, în Cipru a luat locul I şi în Germania tot primul pe podium a urcat.. „ Sunt mândru de rezultatele mele, boxul mă reprezintă şi nu regret nici o clipă că am ales acest sport,“ povesteşte Adrian. Acum se pregăteşte intensiv pentru Campionatul Naţional care va avea loc pe 20 septembrie la Bacău, unde speră să se întoarcă acasă cu un nou titlu.

Fiul îi calcă pe urme

Deşi practică un sport dur, Adrian Alexandru se caractereizează drept o persoană calmă, liniştită, dar foarte ambiţioasă. Este foarte hotărât să facă o carieră în acest domeniu. Ca să-şi atingă ţinta se antrenează câteva ore pe zi şi spune că niciodată nu oboseşte. „Nu mi se pare deloc dificil şi nu este o cordoavă pentru mine. De atâţia ani m-am obişnuit cu efortul“, a mărturisit Adrian. Tânărul spune că şi-ar dori ca şi fiul său, în vârstă de 4 ani, să-i calce pe urme. „A fost crescut în acest mediu şi l-a prins „microbul“. Este atras de sportul cu mănuşi şi de multe ori mă roagă să-l arăt diverse tehnici. Nici nu-l încurajez, dar nici nu l-am oprit vreodată. Este doar alegerea lui şi daca are talentul necesar pentru box, ar fi păcat să nu urmeze acest drum“, a mai spus Adrian.

Planuri de viitor

Deşi practică un sport dur, Adrian este foarte calm şi nu aplică cele învăţate decât în ring. Nu vrea să facă nimic altceva decât box. Până la vârsta de 35 de ani va face box la amatori, iar după aceea vrea să devină boxer profesionist. „ Nu am altceva ce să fac în viaţă decât box, este singurul lucru care îmi place. Sper să ajung profesionist şi recunoscut în toată lumea.“ spune  campionul.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite