Călăraşi: Adopţia, o nouă viaţă pentru copiii abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii aşteaptă să li se ofere şansa unei adevărate familii
Micuţii aşteaptă să li se ofere şansa unei adevărate familii

Mulţi tineri îşi doresc să aibă copii, dar viaţa nu le poate oferi această bucurie, în multe cazuri aceştia apelând la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) pentru a înfia unul.

Un caz deosebit la nivel naţional a fost finalizat anul trecut. Situaţia a fost ieşită din tipar deoarece o familie a dorit să adopte o fetiţă, în vârstă de şapte ani. De obicei, foarte multe familii doresc copii foarte mici, până la vârsta de cinci ani. După ce a încercat în zadar timp de 15 ani să aibă copii, o familie din Călăraşi a văzut în DGASPC ultima speranţă.

15 ani de încercări

Petrica a încercat foarte multe tratamente, dar nu a reuşit să rămână însărcinată. „ Ne-am dorit foarte mult un copil şi am fost foarte dezamăgită că, după 15 ani de încercări, nu am reuşit să am propriul copil“, a spus Petrica. Pentru că iubesc foarte mult copiii, ea şi soţul său au botezat o fetiţă care era la centrul de plasament. O vizitau foarte des şi aşa au cunoscut-o pe cea care urma să le devină fiică.

„Anul trecut în aprilie au cunoscut-o pe micuţă, care era foarte tristă şi îşi dorea o familie. De când am văzut-o, am îndrăgit-o şi am discutat cu soţul meu să o adoptăm. Atunci am hotărât să ne interesăm despre situaţia ei“, a mai adăugat Petrica.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite