Călăraşi: A fost inaugurată prima grădiniţă pentru autişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi, în jurul prânzului,  s-a desfăşurat festivitatea de inaugurare a primei grădiniţe pentru copiii cu probleme deosebite.

La deschidere au fost prezenţi trei preoţi, care au sfinţit apartamentul în care vor învăţa copiii, primarul Nicolae Dragu, Elena Florea, director la Grădiniţa cu program prelungit nr.3 „Amicii“,  Pomplia Zeta, preşedinte Asociaţia „Noi Orizonturi“.

„În viitorul apropiat voi construi un parc în apropierea grădiniţei. Copiii au nevoie de un spaţiu pentru joacă, trebuie să se acomodeze uşor în societate, aşa că voi face tot posibilul pentru a duce la bun sfârşit construirea sa“, a declarat primarul, încântat de proiect.

Grădiniţa este situată pe strada Panduri, într-un apartament cu trei camere pus la dispoziţie de Primărie, are o capacitate de 14 locuri, iar programul de funcţionare este de la 8.00 la 12.00. Sunt două clase a câte şapte copii cu probleme de autism. Copiii sunt supravegeaţi de doi psihopedagogi, care îi ajută pe micuţi să se implice mai uşor în activităţile desfăşurate.

Reguli constructive

„Mă bucur că sunt oameni care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Dacă ne dăm mâna, şcoala, biserica, Primăria, înseamnă lucru mare. Indiferent de starea lor de sănătate, trebuie ‚ ajutaţi să se implice în activităţi şi în viaţa socială“,  a spus Filofteia Grama, inspector şcolar.

„Este un spaţiu frumos mobilat, regulile sunt constructive, iar copii încep să facă progrese cu ajutorul psihopedagogilor. Suntem extrem de mulţumiţi de condiţiile de care dispun copiii noştri“ ne-a spus, încântată, Călina Dragomir, mama unui copil de la grădiniţa nou inaugurată.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite