Călăraşi: 945 de butelii confiscate şi amenzi de 25.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci operatori economici care se ocupau cu distribuirea buteliilor pentru aragaz au fost amendaţi cu 25.000 de lei.

Protecţia Consumatorului Călăraşi a desfăşurat un control, în perioada 18-22 octombrie 2010, ce a vizat cinci operatori economici din judeţ, printre care două depozite, o staţie de distribuţie combustibili şi doi comisionari. Oamenii legii au oprit definitiv de la comercializare 945 de butelii pentru că acestea prezentau abateri de la marcarea obligatorie cu date tehnice şi prezentau defecte de natură fizică.

Abateri

La patru dintre firmele verificate s-au găsit următoarele abateri: lipsa înscrierii denumirii produsului, lipsa afişării preţurilor sau deformări permanente ale recipientelor.

Protecţia Consumatorului Călăraşi transmite câteva sfaturi pentru folosirea buteliilor: „la fiecare nouă montare a buteliei se va utiliza o garnitură nouă de etanşare între robinetul buteliei şi regulatorul de presiune. Este interzisă folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a regulatorului de presiune, a tubului de cauciuc. Pe tot timpul transportului şi manipularii este obligatoriu ca buteliile să fie aşezate în poziţie verticală.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite