Călăraşi: 86 de şcoli, la un pas de a fi cuprinse de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezastru în şcolile din judeţ! Majoritatea unităţilor de învătţmânt nu respectă normele de prevenire a incendiilor, punând în pericol viaţa elevilor.

Instalaţii electrice improvizate şi salariaţi care habar n-au ce să facă dacă, Doamne fereste, se aprinde ceva. Depre existenţa stingătoarelor, nici nu poate fi vorba ! Specialiştii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Stirbey“, plecaţi în control la 86 de şcoli, grădinţe şi licee au rămas perplecşi de ceea ce au găsit în teren.

„ Am constatat 308 încălcări ale normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, sancţionând contravenţional cu 284 de avertismente şi 24 de amenzi pe cei care erau în măsura să rezolve aceste deficienţe“, a declarat lt. Mihai Ionescu, ofiţer relaţii publice.

38 fără aviz

De departe, cea mai gravă problemă a fost identificată în 38 de şcoli care funcţionează fără să aibă aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu. În 31 de unităţi de învăţământ nu existau stingătoare, iar în majoritatea şcolilor au fost depistate improvizaţii la instalaţiile electrice şi nu existau ieşiri de evacuare în caz de incendiu.
În jumătate din locurile verificate s-a descoperit că nimeni nu respectă dispoziţiile de depozitare a lemnelor ori hârtiilor, a obiectelor de mobilier, aproape toate aflându-se în apropierea sobelor.

Cele mai multe nereguli au fost identificate la Gimnaziul„Carol I“, o şcoală cu pretenţii aflată chiar în centrul oraşului. Pe picior greşit au fost prinse şi conducerilor şcolilor din judeţ, dintre care amintim: Şcoala cu clasele I-VIII Fundeni şi Şcoala de Arte şi Meserii Gălbinaşi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite