Călăraşi: 83 de incendii, provocate intenţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La bilanţul prezentat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la 83 de misiuni s-a intervenit la incendii declanşate cu bună-ştiinţă. Pompierii au luptat în acest an atât cu inundaţiile, cât şi cu flăcările care au cuprinse zeci de hectare de mirişte.

Faţă de anul trecut  numărul intervenţiilor, atât pentru stingerea incendiilor cât şi al celor de tip SMURD a crescut cu 22%. „În acest an, am avut 2.153 de situaţii de urgenţă, ceea ce reprezintă o medie de 6,3 intervenţii pe zi, mai mult cu aproximativ 22% decât în anul 2009 când Inspectoratul a intervenit la un număr de 1.758 situaţii de urgenţă“, declara colonelul Dan Gheorghe Popa, Seful I.J.S.U. Călăraşi.
 
Inundaţii

Din cauza debitelor crescute ale fluviului Dunărea, militarii ISU au fost solicitaţi să intervină la 59 de inundaţii. La aceste misiuni au participat 27 ofiţeri şi 387 de subofiţeri. „La aceste inundaţii, prin intervenţia promptă  s-a reuşit salvarea de bunuri materiale în valoare totală de aproximativ 4.213.500 lei, iar la inundaţii s-a evacuat apa din 211 gospodării “,  a mai spus colonelul Dan Gheorghe Popa.

Incendii provocate

În 2010 au avut loc 306 incendii şi arderi necontrolate. Principalele cauze ale incendiilor au fost: folosirea intenţionată a sursei de aprindere - 83 de intervenţii, foc deschis în spaţii închise/deschise - 52 intervenţii şi jocul copiilor cu focul - 16 intervenţii.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite