Călăraşi: 42 de studenţi vor primi burse a câte 2.400 de euro fiecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul face parte din Roberto Rocca Education Program, care încurajează tinerii să studieze în domeniul ingineriei şi ştiinţelor aplicate şi este derulat în 80 de universităţi din 11 ţări cu susținerea financiară a companiilor Tenaris, Ternium și Techint.

Marţi a avut loc la Zalău festivitatea de decernare a diplomelor. Proiectul face parte din Roberto Rocca Education Program, care încurajează tinerii să studieze în domeniul ingineriei şi ştiinţelor aplicate şi este derulat în 80 de universităţi din 11 ţări cu susținerea financiară a companiilor Tenaris, Ternium și Techint. 

În România, programul este finanţat de TenarisSilcotub, a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi include universităţile tehnice din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploieşti şi, pentru prima dată, Universitatea de Nord Baia Mare.

Bursele se acordă în urma unui concurs de candidaturi, iar criteriile de acordare sunt performanţele școlare ale aplicanţilor, aptitudinile personale, capacitatea de lucru în echipă, creativitatea și recomandările primite din partea universităţilor.

Doar 42 de norocoşi

Cei 42 de câştigători din acest an au fost selectaţi dintre cele peste 200 de aplicaţii depuse. 16 burse vor ajunge la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (dintre care cinci pentru studenți care au fost bursieri Roberto Rocca și anul trecut), 13 la Universitatea Politehnică din București, 8 la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, iar 4 la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Pentru Universitatea de Nord Baia Mare, nou intrată în program, s-a acordat o bursă.

„Pentru a se dezvolta, industria românească are nevoie de aceşti tineri bine pregătiţi care sunt la curent în permanenţă cu noile idei, metode şi tehnologii. Avem convingerea că oriunde vor lucra după absolvire, vor aduce un suflu nou şi își vor inspira colegii prin performanţa, dăruirea şi determinarea lor, caracteristici care i-au făcut candidaţi potriviţi pentru bursele «Roberto Rocca»”, a explicat Paola Mazzoleni, Manager Resurse Umane TenarisSilcotub.

Începând din 2006, prin Roberto Rocca Education Program s-au acordat studenţilor români 188 de burse de studiu. De asemenea, şapte absolvenţi de universitate din România au beneficiat până în prezent de burse de doctorat pentru studii în străinătate. Pentru ediţia 2010-2011 a burselor de doctorat înscrierile se fac pe site-ul www.robertoroca.org până în 20 decembrie 2010.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite