Călăraşi: 4,5 tone de caise bulgăreşti, confiscate la Chiciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.500 de kilograme de caise au fost confiscate, zilele trecute, de poliţiştii români şi bulgari într-o acţiune comună, pe tronsoanele de drum din apropierea graniţei.

În cadrul operaţiunii, două maşini, care transportau fructe au fost oprite în trafic pentru verificarea documentelor.  La  punctul de traversare cu bac-ul de la Chiciu, pe D.N. 3, a fost depistat un tânăr în vârstă de 28 de ani, care conducea o autoutilitară, încărcată cu 1.651 kg de caise.

Bărbatul a prezent oamenilor legii doar un aviz de însoţire, eliberat de o societate comercială din Republica Bulgaria, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Toată marfa a fost confiscată,  la fel ca şi în cazul celuilalt şofer care transporta 2.936 kilograme de caise. 

Peste o mie de abateri constatate

În timpul acţiunii de control, desfăşurată pe raza judeţelor Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu şi Teleorman s-a urmărit depistarea autovehiculelor înmatriculate în România,  Bulgaria sau alte state, care circulă ilegal pe teritoriul celor două ţări. Au fost verificate 1.780 de autovehicule, 1.110 înmatriculate în Bulgaria, 585 în România şi 85 în alte state.

Potrivit Poliţiei Române, au fost constatate 1.120 de abateri, 31 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitei legale de viteză, 10 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 37 pentru diverse alte abateri care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public. La acţiunea coordonată de ofiţeri din cadrul Direcţiei Rutiere, au participat 235 de poliţişti rutieri români şi 49 bulgari.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite