Călăraşi: 21 de dosare aprobate pentru Casa Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivel naţional programul menit să reducă emisiile de gaze, consumul de combustibil şi să protejeze mediul înconjurător a fost un succes.

Deşi programul derulat la nivel naţional a fost un succes în oraşe precum Bihor, Covasna şi Harghita, care au depus sute de cereri încă de la debutul acestuia, în 1 iulie 2010, la Călăraşi doar pentru 21 de persoane au fost aprobare cererile de finanţare ale sistemelor ecologice de producere a energiei regenerabile. 

270 sisteme finanţate de stat      

Călăraşiului i-a fost alocată suma de 1.646.948 de lei pentru achiziţia de instalaţii pentru producerea de energie termică, asta însemnând peste 270 de sisteme ecologice. În oraş există două mari firme furnizoare de astfel de echipamente: Romstal şi Romanor.

Cum primeşti bani de la stat

Pentru a putea beneficia de banii de la stat solicitantul trebuie să prezinte actul de proprietate, să demonstreze că nu are datorii la stat şi că are un cont la bancă. Pentru dosar cetăţenii trebuie să ataşeze o cerere de finanţare, o declaraţie pe propria răspundere, actul de identitate, extrasul de carte funciară al imobilului, certificate de atestare fiscal, adeverinţă privind existenţa unui bont bancar unde să se poată vira banii de către stat.

Solicitanţii pot beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi sau biomasă şi 8.000 de lei în cazul pompelor de căldură. Preţurile pentru panourile solare pornesc de la 4.500 de lei.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite