Călăraşi: Jurnal de război la muzeul Dunării de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin această expoziţie se doreşte recrearea stării de spirit din anul 1918. Expoziţia este deschisă până pe 25 ianuarie 2011.

Conducerea muzeului a organizat o expoziţie educativă prin care urmăreşte să le explice tinerilor o pagină importantă din istoria poporului român. Săbii, arme, pistoale, căşti, telefoane de epocă şi plachete sunt obiectele care datează din primul război mondial şi care vor fi expuse la Muzeul Dunării de Jos. Intrarea la expoziţie este 3 lei.

Cu ocazia  „Marii Uniri din 1918“, trei muzee din ţară lucrează la o expoziţie cu obiecte din acel an, care a marcat istoria. „Fiind o zi important pentru români, ne-am gândit să facem simţită prezenţa lucrurilor de atunci“, a spus Marian Neagu, directorul Muzeul Dunării de Jos.

Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Muzeul de Istorie din Galaţi şi Muzeul din Ialomiţa, care vor trimite diferite obiecte din acele timpuri. „Dorim să realizăm o expoziţie extraordinară şi sunt sigur că oamenii vor fi impresionaţi de ceea ce vor vedea“, a spus Marian Neagu, directorul Muzeului Dunării de Jos.

Obiecte din primul război mondial

Instituţia va găzdui obiectele care vor fi aduse în zilele următoare din Galaţi şi Ialomiţa. Muzeul de Istorie din Galaţi trimite căşti de paradă, două puşti, o sabie şi plăcuţe cu numele soldaţilor care au participat la război.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite