Călăraşi: Vizibilitate sub 50 de metri pe A2 din cauza viscolului/ Traficul maşinilor cu masa mai mare de 3,5 tone, restricţionat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul pe drumurile din judeţ se desfăşoară cu dificultate, drumarii acţionând cu 10 utilaje pentru degajarea zăpezii şi a gheţii depuse pe carosabil. Pe autostrada Soarelui se circulă anevoios, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri din cauza zăpezii viscolite.

Ora. 16.00. Căile Ferate Române au anulat două trenuri de călători care circulă pe relaţia Călăraşi -Bucureşti Obor şi retur . Din cauza condiţiilor meteorologice deosebite, vânt puternic, ninsoarea abundentă şi viscol, circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate. Astăzi, 23 ianuarie 2011, trenul personal 8021, care circulă pe ruta Bucureşti Obor-Călăraşi Sud a fost anulat. De asemenea, nici mâine, 24 ianuarie, trenul personal 8022, care circulă pe relaţia Călăraşi Sud – Bucureşti Obor, nu va circula.

Informaţi-vă, înainte de a porni la drum!

Reprezentanţii CFR cer scuze călătorilor pentru inconvenientele create şi le recomandă, înainte de a pleca la drum, să solicite informaţii despre modificările care pot apărea în circulaţia trenurilor de călători din cauza vremii nefavorabile, în staţiile CFR, la telefon 021/9521 sau accesând site-ul  www.cfrcalatori.ro .

Trafic restricţionat

Ora 12.00. Începând cu ora 14.00, traficul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone va fi restricţionat pe toate drumurile din judeţ, dar şi pe Autostrada Soarelui. Decizia Comandamentului de iarnă a venit în urma viscolului puternic, iscat în urmă cu 2 ore. „ Toate maşinile cu masa mai mare de 3,5 tone vor fi îndrumate în parcări de către echipajele Poliţiei Rutiere pentru a evita problemele din trafic“, a declarat comisar-şef Lucian Diniţă, director în cadrul Poliţiei Rutiere.

Utilajele de deszăpezire, pe teren

Ora.11.00. Viscolul care a început în urmă cu o jumătate de oră nu pune, deocamdată, probleme. Utilajele Secţiei Drumuri Călăraşi sunt pe teren şi împrăştie sare şi nisip pentru curăţarea şoselelor de zăpadăşi polei. „ La această oră, în judeţul Călăraşi nu există niciun drum blocat. Se circulă greoi, însă nu avem probleme deosebite. Lapoviţa de azi noapte a îngheţat pe şosele, iar acum zăpada a acoperit totul. Este important să acţionăm cu utilajele pentru a evita accidentele“, ne-a declarat Gheorghe Irimiaş, şeful Secţiei Drumuri Călăraşi.

Fără blocaje

Pe Autostrada Soarelui, vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri din cauza fulgilor de zăpadă care cad neîncetat. Comisarul Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic ne-a declarat că circulaţia nu este blocată şi nici nu s-au produs tamponări. „ Sperăm ca şoferii să înţeleagă situaţia şi să nu se aventureze la drum în aceste condiţii. Cei care au cauciucuri de iarnă ar fi bine să rămână acasă. Deoacamdată, traficul se desfăşoară normal, însă cu dificultate“, a precizat comisarul Ulieru.

200 de tone de sare şi nisip

Pe Autostrada Soarelui, 17 utilaje au împrăştiat 200 de tone de material antiderapant, iar pe drumurile din judeţ au fost „aruncate“ 170 de tone de sare şi nisip. Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă.La această oră, în tot judeţul ninge viscolit, fulgii mari de zăpadă acoperind cu rapiditate orice întâlnesc în cale.

Sfaturi pentru şoferi

„Precizăm că este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.  Ţinând cont de faptul că meteorologii au anunţat, pentru următoarele zile, ninsori şi o răcire accentuată a vremii în toată ţara, le mai recomandăm conducătorilor auto să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei“, se precizează într-un comunicat emis de Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

  Nu în ultimul rând, poliţiştii îi avertizează pe şoferii începători să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite