Călăraşi: 15% din populaţia judeţului, la mână europenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Marin, consilier la Asistenta Sociala, este responsabilul depozitului cu ajutoare
Marcel Marin, consilier la Asistenta Sociala, este responsabilul depozitului cu ajutoare

Pensionarii, persoanele care au venit minim garantat, cei cu handicap şi somerii vor primi alimente. Distribuţia alimentelor în oraş se tot amână încât oamenii şi-au pierdut speranţa că nu vor mai primi vreodată bruma de hrană. 49.947 de persoane din judeţ vor beneficia anul acesta şase alimente gratuite: făină, zahăr, mălai, lapte praf, paste făinoase, biscuiţi.

Până la această dată au fost primite, recepţionate şi livrate de către Consiliul Judeţean Călăraşi 624 tone de făină, 22 tone de zahăr, 200 tone de mălai, 135 de tone de paste făinoase, 31de tone de biscuiţi. Singurul aliment care a rămas nelivrat a fost laptele praf.

„Distribuţia a început din sud-vest-ul judeţului, iar făina a fost distribuită către majoritatea primăriilor, rămânând doar cinci localităţi din judeţ care nu şi-au primit cantitatea: Borcea, Dichiseni Jegălia, Roseţi, Unirea, şi încă două localităţi unde trebuie distribuită diferenţa“, declară Daniel Ştefan, Director Executiv –Direcţia de Integrare Europeană, Dezvoltare Regională, Relaţii Externe.

„ Distribuţia alimentelor pentru beneficiarii din oraş se va face la Căminul de bătrâni „Antim Ivireanul, însă nu ştim cu exactitate data. Urmează să mai primim două alimente pentru că în stoc avem acum doar făină. Este posibl să rezolvăm până pe 19 noiembrie“, declară primarul Nicolae Dragu.

6.050 de beneficiari în oraş

În municipiul Călăraşi sunt 6.050 de beneficiari ai produselor alimentare. Până în prezent a fost livrate 64 tone de făină, diferenţa până la 84 urmând să fie livrată până la sfârşitul lunii noiembrie împreună cu pastele făinoase, zahărul şi biscuiţii. Programul „Planul Anual European de furnizare Ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor cele mai defavorizate“ are ca grupuri ţintă persoanele care au venit minim garantat, încadrându-se în această categorie 13.733 de persoane care au venit minim garantat, 4.718 de şomeri, 22.402 de pensionari şi 9.094 de persoane cu handicap, în total, 49.947 persoane.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite