Călăraşi: 13 copii cu dizabilităţi, spectacol de nota 10 la Centrul Cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prag de sărbători, cei cu handicap au dorit să atragă atenţia asupra faptului că nu sunt diferiţi de ceilalţi. Zeci de copii cu dizabilităţi şi-au demonstrat talentul artistic într-un spectacol de Crăciun, unde voia-bună, dansul şi distracţia au fost cuvintele de ordine.

Evenimentul, organizat de Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic România(ASCHFR), filiala Călăraşi, a reunit peste 70 de copii cu probleme, la Centrul Cultural Judeţean. ASCHFR a fost înfiinţată în anul 2003, cu ajutorul părinţilor care au copii cu dizabilităţi. Centrul de zi găzduieşte 82 de copii cu handicap unde fiecare este îndrumat şi sprijinit să-şi dezvolte talentul în activităţi creative.

Cei patru profesori care sunt angajaţi la centrul de zi se ocupă de copiii cu probleme, implicându-i în activităţi de recuperare, reabilitare, socializare şi consiliere psihologică. În fiecare an,  copiii cu dezabilităţi pregătesc un spectacol pentru Crăciun şi Anul Nou ca să demonstreze că şi ei sunt la fel ca ceilalţi şi că pot realiza multe lucruri inedite, dacă sunt ajutaţi.

Alături de aceşti copii cu probleme, au fost prezenţi şi elevi de la licee şi şcoli generale din oraş, care au dansat, au cântat pentru a atrage atenţia tuturor semenilor, dar şi pentru a le schimba atitudinea în ceea ce-i priveşte.

Au ridicat sala în picioare

În deschiderea spectacolului au urcat pe scenă 13 copii cu dizabilităţi, care au îmbrăcat haine de sărbătoare, într-un decor de poveste: lângă un brad împodobit, înconjurat de lumânări aprinse. Copiii au cântat zece colinde în limba română şi unul în spaniolă.

Cele peste 250 de persoane prezente în sală au rămas profund impresionate de aceşti copii. „Mă bucur extraordinar că a venit atâta lume. Sunt fericită că au înţeles mesajul şi au dorit să fie alături de noi. Este important pentru aceşti copii să simtă că nu sunt marginalizaţi“, a declarat Elena Tulpan, preşedintele Asociaţiei .

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite