Călăraşi: 12 elevi fără posibilităţi au mers în excursie la Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Total Energic Impact din cadrul „Colegiului Tehnic Ştefan Bănulescu“ Călăraşi a demarat sâmbătă, 26 martie, al patrulea proiect în folosul comunităţii,  finanţat de Nokia şi  Internaţional Youth Foundaţion intitulat „Învaţă de la voluntari!“.

Proiectul şi-a dorit ca un număr de 12 copii  din cadrul liceului, cu situaţii materiale precare să meargă într-o excursie la Bucureşti pentru a vizita Grădina Botanică şi Muzeul de Geologie, fiind însoţiţi de 3 membrii şi 3 lideri ai clubului Impact pentru a dezvolta în rândul tinerilor un comportament civic de protecţie a mediului înconjurător prin activitati de voluntariat, şi de a răspunde unei nevoi de informare care există în prezent în randul acestora.

Proiectul a avut un real succes, copiii fiind foarte încântaţi de ceea ce au văzut şi au învăţat. Din sloganurile pe care le-au învăţat pentru a proteja natura amintim: „Un copac aruncă doar ce natura poate refolosi. El nu ar lasa pungi de plastic pe jos“, sau „Un stejar emană în fiecare oră 1,7 kg de oxigen. El nu ar emite gaze de eşapament“. Pe baza proiectului se va face şi o diseminare în cadrul  Colegiului Tehnic Stefan Banulescu dar şi în rândul cetăţeniilor călăraşeni de către copiii beneficiari ai acestui proiect, pe 1 Aprilie la Teatrul Popular, unde se vor desfăşura activităţi cu ocazia Zilei Păsărilor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite