Călăraşi: Viaţa la internat cu 50 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căminul de la Colegiul Agricol„Sandru Aldea“ are o capacitate de 108 locuri, însă doar 60 sunt ocupate. Locuitul la internat este încă la modă. Copiii de la ţară care învaţă în oraş preferă să stea la cămin, cu bani puţini, pe parcursul anului şcolar decât să facă zilnic naveta.

Căminul de la Colegiul Agricol „ Sandu Aldea“, datează din anii 70, dar cu trecerea timpului a fost modificat şi renovat, iar în prezent găzduieşte 60 de elevi.
Mulţi copii care nu sunt din oraş preferă să plătească o chirie infimă la cămin decât să facă naveta, deoarece un abonament  lunar pentru transport îi poate costa şi de 4 ori mai mult.

Chiria la cămin este de 50 de lei pe lună, condiţiile oferite fiind asemănătoare cu cele de la hotel: baie, cu apă caldă la discreţie, bucătărie unde fiecare poate găti ce doreşte şi dormitoare, cu parchet şi mobilă nouă. Cu doar 10 lei, elevii care doresc pot să servească masa la cantina liceului Mihai Eminescu: prânzul care conţine două feluri de mâncare plus desert şi cina care cuprinde tot felul I şi II.

Condiţii de hotel

În cămin sunt 18 camere dintre care două sunt pentru studenţi, iar celelalte pentru elevii de liceu. În fiecare cameră sunt câte şase paturi, câte un dulap pentru haine şi rechizitele şcolare şi masă cu scaune.
Internatul este dotat cu centrală termică, tinerii având apă caldă la discreţie şi în luna noiembrie camerele vor fi încâlzite pentru că se pune în funcţiune centrala termică.

Deşi mulţi dintre ei şi-au adus de acasă lenjerii de pat, conducerea liceului a achiziţionat lenjerii noi pentru a-şi primi musafirii cum se cuvine. „ Am încercat să le oferim cele mai bune condiţii, chiar dacă nu am avut foarte mulţi bani“, a explicat Stelian Isaia, directorul Colegiului Agricol „Sandu Aldea“.

Cei care vor să îşi gătească, au la dispoziţie o bucătărie amenajată în care se găsesc un aragaz, frigider, masă şi scaune.
„Toaletele sunt impecabile, duşurile şi chiuvetele în permanenţă sunt curate, iar copiii sunt şi ei foarte ordonaţi şi cu bun-simţ şi păstrează curăţenia“, a spus directorul Isaia.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite