GALERII FOTO Călărăşenii s-au distrat pe cinste la Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivităţile de pe braţul Borcea au avut buget de criză: doar 20.000 de lei. Căldura sufocantă nu i-a ţinut, ieri, în casă pe călărăşeni. Dornici de distracţie, 400 oameni au ieşit în parc pentru a urmări festivităţile dedicate Zilei Marinei.

Deşi autorităţile locale nu au mai avut fonduri la fel ca în anii trecuţii, tradiţia a fost respectată. Cornel Voicu(24 de ani), muncitor, ne-a spus că este încântat că are ocazia să se delecteze cu un spectacol inedit. „Sunt liber şi în fiecare an vin aici în Parcul Central la Ziua Marinei. Este foarte frumos ce se organizează şi ne bucurăm că ne putem destinde. Stăm şi la o terasă la o bere şi mâncăm şi mici“, a spus tânărul.

După oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena(Volna) de către Prea Sfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la ora 10.30 a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor marinari la Crucea Marinarului de către un sobor de preoţi, urmată apoi de depunerea coroanelor de flori.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Spectacol pe apă

Startul petrecerii a fost dat chiar de edilul-şef al oraşului, Nicolae Dragu, care le-a mulţumit cetăţenilor că au ales să-şi petreacă ziua în aer liber. De la festivitate nu a lipsit nici prefectul judeţului, Emil Muşat. Spectacolul pe apă a fost deschis de 10 a nave, după care a urmat o nuntă marinărească de tot hazul.

Copiii, veniţi alături de părinţi şi de bunici au urmărit momentul cu interes şi s-au amuzat la giumbuşlucurile făcute de cei care însoţeau mireasa, în timp ce cântau şi dansau. „Ne distrăm pe cinste. Nu am mai văzut până acum un bărbat costumat mireasa“, a spus, râzând, Mihai Popescu(10 ani). Atmosfera a fost întreţinută de Gabriela Amzaru şi Denisa Pârvu, care au interpretat muzică uşoară. Cel două adolescente, care cochetează cu muzica din copilărie, sunt laureate ale mai multor festivaluri naţionale şi internaţionale.

image
image
image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite