Călăraşi: Viorel Matei, autorul tragediei din Mircea Vodă, 29 de zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul accidentului în care o fetiţă a fost ucisă pe loc pe zebră, iar mama sa a fost rănită grav, a fost arestat.

Ieri, judecătorii de la Tribunalul Călăraşi au admis cererea procurorilor privind emiterea mandatului de arestare, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea anchetatorilor. Avocaţii lui Viorel Matei, angajaţi de familia acestuia, au fost alături de clientul lor, însă refuză să facă vreo declaraţie privind apărarea pe care au pus-o la punct.

„Nu comentez decizia privind arestarea. Vă pot spune doar că am formulat deja recurs care a fost depus la Tribunalul Călăraşi. Încă nu am văzut încheierea de şedinţă în care sunt expuse motivele care au stat la baza arestării“, a precizat Răzvan Jeciu, unul dintre apărători.

Mama nu ştie

Mama fetiţiei, Elena, aflată încă în convalescenţă la Spitalul Sfântul Pantelimon, nu ştie că şi-a pierdut copilul. Medicul neurochirug Remus Iliescu a recomandat familiei să mai aştepte pentru momentul delicat în care i se va spune că i-a murit fetiţa. Ieri, la înmormântare a asistat şi fiica cea mare a familiei Pilaf, Lia, în vârstă de 10 ani.

„Fetiţa a fost la Bucureşti, la nişte rude, însă familia a considerat că trebuie să-şi conducă sora pe ultimul drum“, ne-a declarat Iuliana Stancu, una dintre colegele Elenei Pilaf. Maşina la volanul căreia s-a aflat Viorel Matei în seară fatidică este în curtea Poliţiei. Anchetatorii urmează să stabilească, în urma expertize efectuate de un specialist, dacă, într-adevăr, au fost probleme la sistemul de frânare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite