Călăraşi: Pleacă Gâdea, vine Bombiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 ITM nu mai are conducere. Vasile Gâdea, director, şi unul dintre adjuncţii săi, Ciprian Brezeanu, inspector-şef adjunct, şi-au înaintat demisiile.

Vasile Gâdea a renunţat la postul de conducere în urma scandalului iscat în jurul construiririi noului sediu al ITM cu oameni care munceau la negru. „Ce a prezentat Observator de Călăraşi şi Realitatea TV nu este adevărat. În urma controalelor s-a constatat că toţi angajaţii aveau contracte de muncă şi doar unuia dintre ei i s-a întârziat salariul. Nici vorbă de muncă la negru!“, ne-a spus Vasile Gâdea.

Aceasta aşteaptă ca superiorii de la Bucureşti să-i aprobe demisia şi încearcă să-şi rezolve problemele de sănătate. „Sunt la spital în Bucureşti pentru că am probleme mari cu tensiunea. Este posibil să fiu externat în aceste zile“, a precizat Gâdea. Fostul director nu a dorit să facă mai multe precizări în legătură cu motivul care l-a determinat să renunţe la funcţie. S-a limitat doar să spună că nu poate vorbi, fiind internat în spital.

Celălalt adjunct al lui Vasile Gâdea, Ionel Stan spune că nu intenţionează să demisioneze. „N-am plecat şi nici nu voi pleca până când nu se definitivează controalele. Dacă se consideră că am vreo vină, mă voi supune deciziei comisiei de control“, a spus Stan.

În urmă cu o săptămână, presa a relatat faptul că noul sediu al ITM se construieşte cu oameni care lucrează la negru. Ministerul Muncii a declanşat o anchetă, iar Gâdea spune că nu au fost găsite nereguli. „Vor veni rapoartele de la Bucureşti care vor fi înaintate şi prefectului Emil Muşat pentru a se vedea exact care este situaţia“, a mai precizat Vasile Gâdea.

Diversiune

Fănel Băluţă, administratorul SC Fortino SRL din Brăila, spune că tot scandalul este o diversiune. Firma sa a câştigat licitaţia pentru amenajarea noului sediul al ITM.„ Chiar nu-i cunosc pe muncitorii care au fost fotografiaţi şi filmaţi şi care au declarat că nu au contracte de muncă. Nimeni nu i-a văzut niciodată pe şantier“, ne-a declarat Băluţă.

Aceasta a mai precizat că societatea pe care o reprezintă a încheiat contracte cu trei firme din Călăraşi care au furnizat materiale. Este vorba despre SC SOLEM SRL, SC URBAN SA, care colectează deşeurile, şi SC DOMICON SRL. „Din oraş au fost doar vreo doi muncitori angajaţi pentru finisaje care au făcut muncă brută. Nu vi s-a părut nimic ciudat la cei care au dat declaraţii presei despre munca la negru? Fiecare în parte a spus aceeaşi poveste“, a mai adăugat Băluţă.

Propunere pentru interimat

Prefectul Emil Muşat ne-a declarat că are deja o propunere pentru postul de director interimar.  „Prin atitudinea adoptată, conducerea ITM a creat o imagine neplăcută instituţiei, dar şi oraşului. Demisia domnului Vasile Gâdea va fi aprobată, iar ca interimar o propun pe Lenuţa Bombiţă, inspector de muncă la ITM“, ne-a declarat Emil Muşat.

Citiţi mai multe despre acesr subiect în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite