Călăraşi: Urmărit internaţional prins după 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păun Mihai Constantin Trandafir (35 de ani) a fost prins în comuna Grădiştea, fiind depistat în trafic. Urmărit general pentru spălare de bani şi crimă organizată a fost capturat pe raza comunei Grădiştea. Bărbatul, alături de alte  4 persoane, este acuzat de un prejudiciu de 4 milioane de euro.

Poliţiştii din Călăraşi l-au prins, în urmă cu două zile, pe bucureşteanul pe numele căruia exista emis un mandat de arestare de către Tribunalul Bucureşti din octombrie 2005.  Din acelaşi an, bărbatul figura în evidenţele Poliţiei Române urmărit general, deoarece se sustrăgea anchetei. „Reţinerea celui în cauză s-a făcut fără incidente, pe raza comunei Grădiştea. A fost oprit în trafic pentru un control de rutină, în urma verificărilor stabilindu-se că este căutat de mai mulţi ani“, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi. 

Judecat în lipsă

Mai mult decât atât, Trandafir a fost trimis în judecată în lipsă. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au precizat într-un comunicat de presă că au fost deferiţi justiţiei în acest caz inculpaţii Antonio Vrusea, din Constanţa, Alexandru Ioan Dumitru, Cristian Marian Ogarcă, Păun Mihai Constantin Trandafir, toţi din Capitală, şi Ali Reza Soheily Nemat Abad, cetăţean străin, rezident în Bucureşti. Anchetatorii spun că aceştia au creat un circuit financiar cu firme-fantomă prin care au spălat sume importante de bani.

Retrageri fabulose

„Anchetatorii au stabilit că întreaga activitate iniţiată şi coordonată de aceşti inculpaţi a fost desfăşurată în scopul spălării de bani şi sustragerii de la plata obligaţiilor către bugetul de stat“, se precizează în comunicat. Pe baza materialului probator s-a stabilit că în perioada 3 octombrie 2003 - 4 iulie 2005 a fost retrasă din conturile firmelor fantomă suma totală de aproximativ 17,5 milioane lei în numerar, adică aproximativ 4 milioane de euro.

Persoane fictive

Toate aceste retrageri s-au făcut în baza unor borderouri de achiziţii de produse agricole de la persoane fizice false, documente întocmite de către Păun Mihai Constantin Trandafir. Bărbatul era urmărit pentru spălare de bani şi crimă organizată.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite