Călăraşi: Cei şase tineri sunt cercetaţi în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii încearcă să afle care este motivul pentru care consătenii tânărului l-au legat şi l-au abandonat pe tânăr lângă pădurea din localitatea Castelu. El a fost găsit azi după-amiază de un cioban.

Ora 11.00 Vinerică nu a apucat să se bucure prea mult de libertate pentru că a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, el va fi propus spre arestare Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.  Vergil Floreanu va fi cercetat în stare de libertate, ca martor.

Faţă de Vinerică şi Floreanu, suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi lipsire de libertate în mod ilegal în decursul nopţii de 8 spre 9 aprilie asupra lui Mihai Grecu de 18 ani, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a emis mandate de aducere pentru continuarea cercetărilor, cei doi tineri fiind predaţi, sub escortă, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Ora 10.04. În urma recursului, cei şase tineri care au violat două minore şi au bătut şi legat un tânăr, au fost puşi în libertate. „În urma recursului, Tribunalul Călăraşi a dispus ca cei şase tineri să fie cercetaţi în libertate, fără a părăsi teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile“, ne-a declarat Mihaela Stan, purtător de cuvânt IPJ Călăraşi.

Ora 9.50. Bodyguard-ul Floreanu, cunoscut ca un cal breaz la Borcea.

Emil Floreanu, unul dintre tinerii care sâmbătă, la ora 03.00, a violat, alături de alţi 3 prieteni, 2 minore este bodyguard la discoteca din comuna Borcea. El este „renumit“ în localitate pentru fapte de acest gen, însă, până acum, niciuna din fetele abuzate nu a depus plângere la Poliţie. Nici cele două minore, violate la sfârşitul săptămânii trecute, nu sunt „uşă de biserică“.

Ele sunt cunoscute în localitate doar după porecle. Veronica Ene este „de-a lu Mândruţă“, elevă în clasa a IX-a şi Mădălina Elena Junca, „a lu Mielu Cocoşatu“. Fata este în clasa a VIII-a. Ambele învaţă la Grupul Şcolar din localitate. „Sunt din familii dezorganizate. Veronica nu are mamă, iar Mădălina este un copil din «flori»“, susţin localnicii.

„Ştiau ei ceva. Aşa, pur şi simplu, nu se duceau după ele. Fetele erau mai naive, scăpate pe linia asta“, spun oamenii din Borcea. Emil Floreanu avea cheile discotecii unde era bodyguard şi le-a dus pe cele două fete şi le-a violat, alături de ceilalţi trei bărbaţi. Primarul din comuna Borcea spune că a aflat de acest incident în această dimineaţă de la şeful de post. „Există o anchetă în desfăşurare. Şeful de post m-a informat cu privire la acest eveniment, dar nu cunosc  prea multe detalii, pentru că am fost plecat din localitate“, a declarat Marcel Zăgărin, primarul comunei Borcea.

UPDATE Sâmbătă, la ora 03.00 Emil Floreanu şi Ionel Tudorache, ambii din comuna Borcea, le-au luat pe cele două minore din locuinţa unui prieten şi le-au dus la fosta discotecă din localitate, unde le-au violat. Aceştia au fost arestaţi, sub acuzaţia de viol şi violare de domiciliu. Ulterior, Virgil Floreanu, din Mangalia şi Constantin Vinerică, din comuna Negru Vodă, judeţul Constanţa au venit la fosta dicotecă şi le-au violat şi ei pe cele două minore. Şi ei au primit mandat de arestare pentru viol. Constantin Pismiş şi Radu Stoian, ambii din Feteşti, au fost arestaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol.

Agresorul Constantin Vinerică

image

UPDATE  Tânărul care a fost bătut şi apoi abandonat la marginea pădurii se numeşte Mihai Grecu şi are 18 ani. Cei doi atacatori sunt Constantin Vinerică (27 de ani) şi Virgil Floreanu (24 de ani).

Bunicii agresorului

image

UPDATE. IPJ Călăraşi a fost sesizată în dimineaţa zilei de 9 aprilie 2011 cu privire la faptul că au fost violate două tinere. Este vorba despre Mădălina Elena J., de 15 ani şi Veronica E., de 17 ani. Acestea au fost agresate sexual în noaptea de vineri spre sâmbătă în incinta fostei discoteci din comuna Borcea, judeţul Călăraşi. În urma  cercetărilor, poliţiştii au descoperit că sunt şase persoane care au întreţinut raporturi sexulale cu cele două minore, şi anume: Emil Floreanu, de 28 de ani şi Ionel Tudorache, de 25 de ani, ambii din comuna Borcea, Virgil Floreanu, de 25 de ani, din Mangalia, Constantin Vinerică, de 27 de ani, din comuna Negru Vodă, judeţul Constanţa,  Constantin Pismiş, de 18 ani şi Radu Stoian, de 40 de ani, ambii din Feteşti. Patru din aceştia au primit mandate de arestare pentru viol şi doi din ei pentru tentativă de viol. Trei din cei şase arestaţi sunt cercetaţi şi pentru violare de domiciliu.

Maşina lui Vinerică

image

UPDATE Cei doi tineri care l-au bătut şi l-au legat pe băiatul din Darabani au fost arestaţi pentru 29 de zile în Borcea. Ei sunt suspectaţi că, împreună cu alţi trei indivizi ar fi violat două fete de 15, respectiv 17 ani.
Vergil Floreanu, al doilea atacator

image

Oamenii legii au fost alertaţi de un cioban cu privire la faptul că un tânăr dezbrăcat până la brâu şi legat este la marginea unei păduri în apropiere de localitatea Castelu. Din primele cercetări, tânărul de 19 ani este din Darabani şi a stat acolo de vineri. Dispariţia sa a fost semnalată de mama sa.

Din ce au reuşit să afle anchetatorii până în momentul de faţă reiese că tânărul a plecat vineri din localitatea constănţeană Darabani spre Borcea, Călăraşi, împreună cu doi băieţi şi o fată. Pe drum, cei doi băieţi l-au bătut, l-au legat şi l-au abandonat, după care au plecat mai departe. Au ajuns la Borcea, unde au fost reţinuţi de poliţie pentru un viol, pe care l-ar fi comis acolo în zilele de 8 sau 9 aprilie.

În momentul de faţă, tânărul de află la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde primeşte îngrijirile necesare.

Surse din anchetă susţin că tânărul ar fi fost bătut şi abandonat pentru a nu spune nimic despre infracţiunea comisă de ceilalţi doi în Borcea. Cercetările sunt în desfăşurare la Castelu şi Darabani pentru a se afla împrejurările în care a fost comisă fapta.

Credeţi că tânărul reprezenta o ameninţare pentru ceilalţi doi presupuşi violatori?

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite