Călăraşi: Trupa „Trepte“ a luat locul I la Mangalia Art

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de liceeni a câştigat la festivalul „Mangalia Art“ două premii întâi. Tinerii actori talentaţi au fost aplaudaţi la scenă deschisă pentru prestaţia remarcabilă din piesa „Eu când vreau să fluier, fluier“.

Cea de-a doua ediţie a festivalului „Mangalia Art“ a fost cu noroc pentru călărăşeni. Piesa „Eu când vreau să fluier, fluier“ de Andreea Vălean, în regia şi scenografia lui Ştefan Niţu, a avut succesul aşteptat.  Deşi au fost stăpâniţi de emoţii, atât înainte de începerea reprezentaţiei, dar şi în timpul şi după terminarea spectacolului, viitorii actori au uitat de tot când au aflat că s-au clasat pe locul întâi.

„Ne aşteptam să câştigăm, dar nu chiar locul I. Ştiam că suntem buni, dar am avut şi concurenţă pe măsură“, spune actorul principal, Ştefan Spânu, tânărul care a interpretat rolul „Jupânu“. Ştefan Spânu  face parte şi din distribuţia celorlalte două piese puse în scenă de trupa „Trepte“: „Ţara lui Gufi“ şi „Sforăie în locul meu“.

image

La acest festival au participat 12 trupe de teatru din Bucureşti, Cluj şi Constanţa: „Galacţienii“, „Thalimar“, „Viceversa“, „Magic“, „Trepte“, „A.P.P. Procivitas“, „Magic Land“, „Eminenke“, „Giganţii“, „Temerarii“, „Audienţă generală“ şi „Candela vie“. 

Mereu în top

La aceeaşi competiţie, la secţiunea „Monolog“ locul I a fost câştigat de Diana Creţu, iar locul al doilea de Cătălina Coman. „A fost o surpriză plăcută. Am avut sentimentul că am dat pe scenă tot ce-am putut, dar nu mi-am închipuit că va fi recompensat cu locul I“, a spus, cu emoţie, Diana Creţu.

Fără să „doarmă“ pe laurii victoriei, trupa pregăteşte încă două proiecte din această toamnă. În funcţie şi de sponsorizări, liceeni vor participa la alte festivaluri de teatru.  În această perioadă, tinerii pregătesc un spectacol eveniment din creaţia lui Adrian Păunescu şi fac repetiţii de câteva ori pe săptămână.

Trupa „Trepte“ a mai câştigat acum doi ani, la Călăraşi, locul doi la festivalul de teatru cu piesa „Ţara lui Gufi“, şi premiul III, în 2010, la Mediaş, cu piesa „Insomnia“. În distribuţia piesei de teatru au mai fost: Vlad Bătală, în rolul Jandarmului, Adrian Ciochinaru, Nepotu, Ana-Maria Manea, Fata şi Adrian Berbecel, în rolul lui Ursu.

Acţiuni umanitare

Pe lângă teatru, tinerii actori au dorit să se implice, sub îndrumarea regizorului lor, Ştefan Niţu, şi într-un proiect umanitar. „Vrem ca şi noi să ajutăm pe alţii, la fel cum la rândul nostru am fost sprijiniţi. La festival am mers datorită lui George Spânu. Acesta ne-a plătit transportul şi dorim să dăm şi noi o mână de ajutor acolo unde este cazul“, a precizat Ştefan Niţu.

Tinerii s-au mobilizat pentru a organiza o lansare de carte pe 20 mai 2011a unei membre a Asociaţiei Naţionale a Persoanelor cu Handicap. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural Judeţean, în fosta sală de teatru „Aurel Elefterescu“. Este vorba despre cartea scrisă cu piciorul de către Anca Botoi, o tânără condamnată să trăiască într-un cărucior din cauza unei tetrapareze spastice.





Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite