Călăraşi: Trenurile unde navetiştii fac legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii sunt cu ochii pe toate trenurile cu navestişti care pleacă din oraş. Timp de trei zile are loc o razie pentru a-i prinde pe picior greşit pe toţi care merg cu „Naşu“.

Planurile blatiştilor au fost date peste cap, ieri dimineaţă, de poliţiştii intraţi în acţiune. Zeci de persoane s-au văzut nevoite să se scotocească prin buzunare pentru  a plăti integral costul călătoriei. Deranjaţi de oamenii legii la prima oră, călătorii clandestini începuseră să vocifereze: „Mergem aşa de ani de zile, ce să facem, dacă viaţa e scumpă? “, s-a revoltat un bărbat între două vârste, fără a-şi dezvălui identitatea.

În apărarea acestuia au sărit ca arse două femei, care, pentru a convinge că n-au bani, au pus pe masă tot ce aveau în poşete. „Aştia-s toţi banii, 5 lei, cu ce să iau şi bilet, cu ce să mai cumpăr o pâine să am o zi întreagă ce mânca?“, spune, femeia, nemulţumită. Până să se dezmeticească, poliţiştii i-au obligat să achite câte 7 lei de persoane, contravaloarea călătoriei până în staţia Ciulniţa. În scurt timp, atmosfera s-a animat şi toţi călătorii, fără nicio supărare, s-au aliniat cuminţi pentru a-şi cumpăra bilete de la control.

Controale

Doi agenţi din cadrul TF controlează diferite rute ale trenurilor pentru a-i descoperi pe scandalagii, dar şi pe călătorii clandestini. „ Întâmpinăm multe probleme din cauza oamenilor, care nu ţin cont de mizeria pe care o produc în tren şi mulţi dintre ei fac şi scandal“, a spus Tudorel Gurău, agent şef patrulă TF.

Personalul 8592

Primul tren care pleacă de la Călăraşi spre Bucureşti este la orele 07.30. este vorba despre personalul 8592. Trenul are doar două vagoane. Ieri dimineaţă, nimeni din acest tren nu avea bilet, toţi călătorii alegând să circule cu „Naşu“. Când au văzut că poliţiştii îi iau la întrebări, pasagerii s-au conformat şi au plătit biletul întreg pentru a nu primi amendă.

Un leu sau doi

La prima vedere, când te urci în tren, totul pare normal şi ai impresia că toată lumea circulă corect. În realitate însă, este dezastru. De la un capăt la altul, toată lumea călătoreşte cu un leu sau doi, cotizaţie care intră în buzunarul controlorului.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite