Călăraşi: Tinerii militează pentru protejarea pădurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au făcut o mică demonstraţie pentru a arăta modul în care sunt tratate pădurile
Tinerii au făcut o mică demonstraţie pentru a arăta modul în care sunt tratate pădurile

Ieri, la orele 14:00, 50 de adolescenţi, membri ai Clubului Total Energic Impact, au protestat împotriva deflişărilor şi au explicat oamenilor efectele pe care le au acestea.

Acţiunea a avut loc la Piaţa Big, un loc special ales de către liderii Clubului Impact  pentru că este extrem de aglomerat. „Protejaţi pădurea!“, „Natura este prietena noastră. Salveaz-o!“, „Copacul îţi oferă oxigen! Tu oferă-i protecţie“, „Stop deflişării“, „Un copac este un motiv de bucurie“ sunt mesajele care au fost împărţite trecătorilor în încercarea de a-i sensibiliza şi de a-i face să protejeze pădurea.

Micii ecologişti au făcut o mică scenetă prin care au arătat modul în care unii oameni se comportă cu copacii după care au pornit într-un marş cu pancarte cu mesaje de protecţie a pădurii. „Acesta este unul din proiectele pe care le pregătim pentru a încuraja implicarea umană. Pădurea este extrem de importantă pentru viitorul nostru“, declară Aida Colesnicov, lidera grupului Total Energic Impact.

Proiectul a fost finanţat de către Nokia Young Foundation. „Pădurea produce oxigen şi consumă dioxid de carbon. Două treimi din oxigenul planetei, consumat de lumea vie, de industrie sau autovehicule, este furnizat atmosferei de către arbori şi arbuşti, de aceea e foarte important să stopăm deflişările“, declară Aida Coleşnicov. 

Scenetă

Elevii Colegiului Tehnic Ştefan Bănulescu, membri ai clubului, au făcut o mică scenetă pentru a atrage atenţia asupra modului în care ar trebui ne comportăm cu pădurea. Tinerii au demonstrat cum copacii suferă atunci când li se rup crengile şi faptul că mediul înconjurător are de suferit de pe urma acestor brutalităţi. „Mica scenetă arată oamenilor efectele tratamentelor agresive asupra pădurii. Fără pădure nu avem oxigen şi clima are şi ea de suferit. Acest lucru ar trebui luat în seamă atât de cei mici cât şi de cei mari“, spune Aida Colesnicov.   

Pliante din frunze

Trecătorii s-au oprit pentru câteva minute şi i-au admirat pe elevi cu mare interes şi curiozitate. „M-am mirat când i-am văzut mărşăluind la piaţă dar după ce am aflat motivul m-am bucurat foarte tare. E frumos faptul că se ocupă de proiecte pentru protecţia mediului“, spune Rodica Cenuşă.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite