Călăraşi: Teodora Drăgan, vice-campioană naţională la tenis de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 16 ani, Teodora a câştigat medalia de argint la Campionatul Naţional de tenis de masă, Cupa Rusidava. 

Prima oară când a jucat tenis a fost în clasa a V-a. Se mutase împreună cu familia în localitatea Ciocăneşti iar profesorul său de sport, Constantin Sfetcu, a întrebat-o dacă ştie să joace tenis de masă. A început să joace tenis la orele de educaţie fizică şi a  devenit în scurt timp pasionată de acest sport. Profesorul, văzând că-i place foarte mult tenisul de masă şi că-şi doreşte foarte mult să câştige, a înscris-o la diverse competiţii. Primul concurs la care a participat a fost la Grădiştea, la o competiţie între comune, unde a obţinut locul I şi s-a calificat la faza judeţeană. În clasa a V-a şi a VI-a, a ieşit pe locul al doilea, iar în a VII-a şi a VIII-a s-a clasat pe locul I la competiţiile judeţene.

A câştigat locul doi la Cupa Rusidava


Anul acesta a participat la Campionatul Naţional de tenis de masă  între cluburile elevilor, „Cupa Rusidava“, desfăşurat la Drăgăşani,  între 7 şi 9 aprilie, unde a câştigat medalia de argint.  La concursul organizat de jandarmeria Călăraşi, Teodora a obţinut locul I. Ultima competiţie la care a participat a fost Campionatul Naţional, desfăşurat la Odorheiu Secuiesc, în judeţul Harghita pe 5 mai.

Antrenament zilnic a câte 4 ore


Tenisul de masă este un sport practicat la toate vârstele şi pe toate meridianele, iar Teodora îl adoră. De aceea, se antrenează câte 4 ore pe zi. “Când locuiam în gazdă, în oraş, mă antrenam la Palatul Copiilor de la ora 14 până la ora 18, după care veneam acasă, mâncam şi mă odihneam puţin şi apoi mă întorceam şi continuam să joc de la 18:30 până la 22:00“,  spune tânăra. Acest sport presupune o mare viteză de reacţie şi de execuţie, rezistenţă psihică şi o bună pregatire fizică a celor care vor să se perfecţioneze.Teodora spune că îşi doreşte extreme de mult să devină o jucătoare de tenis renumită. „Vreau să merg mai departe şi să devin o tenismenă de succes“, mărturiseşte Teodora.

Iubeşte fotbalul şi handbalul


Dat fiind că e o fire activă, căreia îi place mişcarea, aceasta mai practică şi alte sporturi. Deşi marea dragoste este tenisul de masă, Teodora mărturiseşte că îi plac şi alte activităţi sportive. Joacă, împreună cu colegele de liceu, fotbal. „La liceul nostru, s-a format o echipă de fotbal, formată din fete. Pentru că îmi place şi acest sport foarte mult, am decis să întru în echipa şcolii. Am participat la concursurile între licee şi ne-am clasat pe locul I iar la faza naţională, desfăşurată la Piteşti, anul acesta, am ocupat locul IV“, spune sportiva.  Handbalul, este un alt sport pe care îl practică cu mare plăcere, fiind inclusă în echipa liceului. „Am participat şi cu echipa de handbal a Colegiului Tehnic Ştefan Bănulescu la competiţiile organizate pe plan local între licee“, povesteşte aceasta.


Singura din familie căreia îi place sportul


Deşi are trei surori, Teo spune că este singura atrasă de sport. Nici părinţii nici surorile sale nu fac vreun sport. Părinţii sunt cei care o susţin extrem de mult iar la fiecare medalie obţinută o felicită şi o încurajează. „Când ajung acasă de la diverse competiţii, mama şi tatăl meu mă întâmpină cu aplauze şi-mi spun că sunt mândri de mine iar acest lucru mă face să-mi doresc mai mult să fac performanţă în acest sport“, mărturiseşte zâmbind Teodora.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite