Călăraşi: Târgul de toamnă se pregăteşte de inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 120 de comercianţi au închiriat spaţii pentru magazine şi restaurant. Autorităţile locale au demarat amenajarea Târgului de toamnă, eveniment  ce se organizează în fiecare an, perioada 1- 8 septembrie.

Serviciul Public Pieţe şi Oboare Călăraşi a definitivat, la începutul săptămânii, repartizarea  spaţiilor pentru amenajarea de magazine şi restaurante la Târgul de toamnă din 2010 . „Peste 120 de persoane fizice şi juridice din Călăraşi şi din ţară au închiriat teren în oborul de animale în cartierul Cărămidari.

Aici se vor construi magazine cu textile şi încălţăminte, restaurante, tarabe pentru fructe şi legume, gogoşerii, patiserii, dar se va instala şi parcul de distracţii“, a declarat Vasile Manea, directorul Serviciului Public Pieţe şi Oboare Călăraşi . Anul acesta,  la Târgul de toamnă vor fi construite 16 restaurante,  spaţiul din Oborul de animale fiind redus cu 2.000 de metri pentru extinderea cimitirului „Sfântul Lazăr“, aflat în vecinătate.

Preţurile practicate pentru spaţiile închiriate sunt aceleaşi cu cele practicate  în anul 2009. Astfel, pentru alimentaţie publică şi parcul de distracţii comercianţi vor plăti  1 leu pe metru pătrat pe zi, iar pentru tarabe şi alte destinaţii costul este 1,5 lei.

Investiţii temporare

Tinel Ion, din Călăraşi, participă la Târgul de toamnă de mai bine de 15 ani. El amenajează, an de an, un restaurant de pe urma căruia scoate un venit bunicel. Anul acesta, Tinel Ion a închiriat 100 de metri păraţi pentru amenajarea unui restaurant.

„Ca investiţia să fie rentabilă, trebuie să ai materialele de construcţie asigurate . De exemplu, noi avem materialele de mai mulţi ani. Pentru numai o săptămână,  branşarea la reţeaua electrică mă costă 300 lei. Consumul de curent electric se plăteşte separat , iar pentru cei 100 de metri închiriaţi plătim altă taxă pentru fiecare zi“, a declarat Tinel Ion.

Pentru un metru pătrat de teren închiriat se plăteşte un leu pe zi, la acestea adăugându-se autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea de activităţi comerciale, electricitatea (branşarea şi consumul), logistica şi altele.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite