Călăraşi: Studenţii pot face masteratul acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de locuri cu plată sunt disponibile la Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură pentru tinerii care au absolvit facultatea şi care doresc să-şi definitiveze studiile la ei acasă.

Pentru a veni în sprijinul studenţilor, conducerea Facultăţii de Management şi Inginerie Economică în Agricultură a decis ca, începând cu anul acesta, să funcţioneze şi la Călăraşi Departamentul de Învăţământ la Distanţă, având cursuri universitare nivel Masterat cu trei specializări: „Management şi dezvoltare rurală“, „Management şi agroturism şi alimentaţie publică“ şi „Managementul inovaţiei şi calităţii în domeniul agroalimentar“.

„Faptul că Universitatea a fost instituţionalizată în acest an cu calificativul de «Cel mai înalt grad de încredere» şi-a propus ca şi pentru absolvenţii nivel licenţă din judeţul Călăraşi să ofere posibilitatea de a-şi definitiva studiile prin masterat“, declară directorul facultăţii, Daniela Creţu.

Au început înscrierile

Pentru anul şcolar 2010-2011, Facultatea de Management are alocate 100 de locuri în regim cu taxă. Înscrierile se vor încheia pe data de 24 septembrie, iar pe 1 octombrie vor începe cursurile. „Până în prezent sunt înscrişi 19 studenţi ce vor să-şi definitiveze studiile la Călăraşi,“ a spus Daniela Creţu. Masteranzii vor beneficia de materiale didactice gratuite, vor participa la cursurile, lucrările practice şi seminariile organizate la cursurile de zi ale facultăţii, dar vor beneficia şi de pregătirea cu profesori ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Taxe

Masteratul se derulează pe o perioadă de doi ani, iar taxa pentru un an de studiu este de 2.100 de lei ce se poate achita în trei tranşe egale. Prima tranşă se va plăti la începutul anului şcolar. 

Acreditare

Departamentul de învăţământ la distanţă din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti funcţionează din anul universitar 1998-1999, în prezent fiind acreditat pentru toate cele trei specializări respectiv „Management şi dezvoltare rurală“, „Management şi agroturism şi alimentaţie publică“ şi „Managementul inovaţiei şi calităţii în domeniul agroalimentar“.

Studenţi mulţumiţi

Violeta Tănase (24 de ani) este una din studentele mulţumite de faptul că îşi poate continua studiile aproape de casă. „Sunt bucuroasă că pot face masteratul la Călăraşi pentru că pot rămâne alături de familia mea şi pot economisi şi nişte bani. Dacă ar fi trebuit să continui studiile la Bucureşti, ar fi fost necesari alţi bani şi ar fi fost mult mai dificil. În plus ,aici am şi un loc de muncă şi este mult mai simplu“, mărturiseşte tânăra.

„Pentru că suntem un judeţ în care predomină afacerile în industria alimentară, specializările de la masterat se pliază foarte bine pe necesităţile economiei locale“, a adăugat Daniela Creţu. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite