Călăraşi: Student la 450 de km de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a venit de la Petrila ca să studieze la Călăraşi. Andrei Tencariu lucrează ca ghid turistic la Ostrovit SA şi îşi doreşte să acumuleze cât mai multă experienţă şi să devină manager. Este la a doua facultate şi crede că această specializare îi va aduce numeroase beneficii.

Pentru a urma facultatea la Călăraşi, un tânăr a venit tocmai din Petrila de la o distanţă de 450 de kilometri, o distanţă ce poate fi parcursă în 5 ore cu maşina.   Andrei Tencariu (24 de ani) este anul întâi la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, profilul Inginerie Economică în Agricultură. Acesta se află la a doua facultate, a mai absolvit şi Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. S-a mutat la Călăraşi pentru a fi aproape de logodnica sa.

Acum vrea să urmeze cursurile facultăţii de management crezând că are mai multe şanse să-şi găsească un job mai bun având un profil polivalent. „Pot opta pentru un loc de muncă pe un post bun de management. Mi-ar plăcea şi un  post de economist sau contabil. Am terminat facultatea de istorie şi nu am reuşit să obţin o slujbă în învăţământ pentru că a fost o concurenţă foarte mare şi posturi foarte puţine. Oricum nu este un job prea bun“, spune Andrei.   

Acasă, o dată la două luni

Lucrează de anul trecut la Ostrovit şi este mulţumit, însă îşi doreşte să aibă o carieră bună şi să avanseze. Acasă merge o dată la două luni şi mărturiseşte că uneori este destul de greu să stea departe de cei dragi, însă crede că e mai bine aşa. „Părinţilor mei le pare rău că am plecat, însă încerc să-i vizitez cât de des pot“, mărturiseşte el.

Pentru că este la a doua facultate acesta trebuie să-şi achite singur taxa de studii, deşi a avut o medie de 9,39 la bacalaureat. „Abia în anul patru pot să fiu pe locurile de la buget, până atunci, trebuie să mă descurc singur“, spune el. După terminarea facultăţii acesta îşi doreşte să facă masteratul MBA, Master Business Administration.

„Vreau să fac acest masterat pentru că este cel mai valoros şi cred sincer că îmi va fi mult mai uşor atunci să obţin jobul visat într-o companie internaţională“, adaugă Andrei Tencariu. Tânărul mărturiseşte că, deşi a avut numeroase oportuniţăţi de a obţine un job bun, a fost refuzat pentru că nu avea diploma necesară. „Deşi am terminat o facultate, nu am reuşit să mă angajez pe postul dorit de mine, deşi stiam absolut tot ce se ‹mănăncă› la acel loc de muncă“, spune, dezamăgit, tânărul.

Citiţi mai multe despre acst subiect în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite