Călăraşi: Sistemele de securitate, verificate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a preveni furturile din societăţile comerciale care efectuează tranzacţii finaciare importante, poliţiştii au efectuat în ultimele două zile controale la sediile acestora.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate, împreună cu cei de prevenire a criminalităţii au desfăşurat acţiuni de prevenire a furturilor din unităţile în care se  colectează şi manipulează valori monetare importante, de pe raza Municipiului Călăraşi.

Pentru prevenirea infracţiunilor care vizează astfel de societăţi comerciale s-au purtat discuţii cu administratorii şi casierii acestora cu privire la transportul şi depozitarea valorilor monetare.

Poliţiştii  au subliniat necesitatea ca personalul care deserveşte aceste unităţi să adopte următoarele măsuri de securitate, prevăzute de lege: montarea unui sistem antiefracţie monitorizat la dispeceratul unei firme de pază; instalarea unei cutii de valori montate în perete, cu senzori pentru şoc; montarea unor sisteme de supraveghere (T.V.C.I.); montarea unui ghişeu antiglonţ cu preluarea indirectă a banilor.

Unităţile verificate s-au conformat prevederilor legale şi nu au fost aplicate sancţiuni, însă aceste acţiuni vor continua pentru prevenirea furturilor din societăţile comerciale.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite