Călăraşi: Simona Voinea, dansatoarea care protejează natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra pasionată de dansuri moderne face parte din trupa „De Conde“ a Colegiului Economic şi nu a ratat niciun proiect ecologic. Iubeşte dansul şi este un susţinător asiduu al protecţiei mediului înconjurător. A participat la numeroase activităţi şcolare pentru a-şi dezvolta abilităţile, spiritul de echipă şi a învăţa.

Este implicată în proiectul „Liderii Mileniului Trei“ şi spune că a reuşit prin acesta să îşi dezvolte mai bine capacităţile de cunoaştere, de creaţie şi şi-a făcut prieteni noi.  „Aceste curs presupune activităţi în aer liber prin care se poate învăţa de plăcere. A fost destul de distractiv şi am învăţat lucruri interesante“, spune aceasta.

„Am fost într-o tabără la Bran, vara trecută, în iunie, alături de 40 de elevi. Am primit o diplomă care este recunoscută la nivel european şi cred că munca în echipă m-a ajutat să capăt încredere în mine“, adaugă ea. Tânăra consideră că această experienţă a făcut-o să înţeleagă că poate realiza orice în viaţă, dacă îşi doreşte cu adevărat.  

Provocare ecologică

Alături de colegii săi face parte dintr-o echipă menită să ajute mediul înconjurător, şi participă la competiţia EcOprovocarea. La acest concurs participă două licee din Călăraşi şi trei din Zalău. A participat la numeroase acţiuni de igienizare, la plantări de puieţi în zonele cu risc de inundaţii sau alte activităţi de protecţia mediului. Pe 15 mai 2011, la încheierea concursului, se vor stabili câştigătorii care au acumulat multe deşeuri reciclabile şi au cele mai bune rezultate la activităţile derulate.

În trupa „De Conde“

Este pasionată de dans şi va participa alături de trupa liceului, „De Conde“ la un concurs ce va avea loc la în parcul Dumbrava din Călăraşi. La concurs vor participa şi elevi din Lehliu şi Olteniţa. Tânăra s-a calificat la toate stilurile de dans: menuet, majoretă, tematic, dans de character şi dans cu obiect. Î

n clasa a IX-a a dansat în echipa de majorete, iar din acest an face parte din trupa de dans „De Conde“. „Nu urmăresc să fac o profesie din dans, este o activitate pe care o fac pentru distracţie. Cred că este important să ştii să dansezi. Simt că îmi dă încredere şi îmi creează o ţinută corespunzătoare a corpului. În plus consider că este o ocupaţie sănătoasă“, spune Simona. 

Iubeşte teatrul

În timpul liber tânăra iubeşte să vizioneze spectacole sau chiar să joace, atunci când se iveşte ocazia. Ultima piesă pe care a urmărit-o cu mare plăcere este „Băieţii de Aur“ care a fost prezentată în sala de spectacole a Centrului Cultural Judeţean. Chiar dacă îi plac foarte mult activităţile în aer liber, acesta nu neglijează nici şcoala. A participat la toate concursurile şi olimpiadele de matematică, geografie şi biologie.  

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite