Călăraşi: Sebastian Teodorescu, adolescentul care ne dă lecţii civice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi tot mai mulţi tineri stau cu mâinile în sân, adolescentul s-a implicat într-o campanie civică. În urmă cu doar câteva zile, Sebastian alături de încă trei colegi a reuşit să urce pe podium şi să câştige locul I la competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa“.

Premianţi au fost însă şi elevii de la şcoala din comuna Nana, aceştia, cele două echipe reuşind să ocupe primele poziţii în topul celor mai buni copii care se implică în activităţi civice.
„În urma etapei regionale a concursului ce s-a desfăşurat în satul de vacanţă Hermes din Slobozia, la cele două clasamente generale am ocupat prima poziţie. Nu mi s-a părut deloc dificil pentru că am fost foarte bine pregătiţi. Am concurat cu încă două judeţe, Ialomiţa şi Ilfov, şi am demonstrate că suntem cei mai buni“, a  spus adolescentul.

În cadrul competiţiei echipele au fost supuse unei probe teoretice din domeniul protecţiei civile şi au luat parte la două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, ce se presupune a fi contaminat. 

„Pot să mă implic“

Sebastian Teodorescu recunoaşte că mulţi dintre tinerii de vârsta lui nu sunt atraşi de aceste proiecte. „ Sunt mâhnit că nu există preocupare pentru a ne dezvolta spiritul civic. Mie nu mi se pare normal să stau ca un spectator atunci când în jurul meu se întâmplă ceva. Dacă nu ne mobilizăm să schimbăm această situaţie, lucrurile se vor înrăutăţi“, a precizat adolescentul.

După aproape un an de pregătire, sub îndrumarea specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Sebastian şi coechipierii săi: Florin Rotaru, Adrian Manea şi Ionuţ Savu au deprins numeroase cunoştinţe de prim-ajutor. „Când va exista o situaţie reală, pot să mă implic, să nu stau degeaba. Mie îmi place să dau o mână de ajutor“, a adăugat adolescentul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite