Călăraşi: Schimbă amenzile pe muncă în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au dat anul acesta 2.047 amenzi în valoare totală de 882.750 de lei
Jandarmii au dat anul acesta 2.047 amenzi în valoare totală de 882.750 de lei

Pentru că nu pot încasa banii pentru amenzile date, primăriile solicită transformarea acestora în ore de muncă în folosul comunităţii.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a fost „bombardat“ în ultima perioadă cu solicitări pentru a schimba sancţiunile contravenţionale aplicate, în ore de muncă în folosul comunităţii.

„Avem 125 de cereri de înlocuire a proceselor verbale cu ore de muncă în folosul comunităţii. Primăriile fac aceste solicitări pentru că nu reuşesc să strângă bani din amenzi. Multe persoane cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale nu au de unde să le achite. Nu au casă, nu au un venit, sau alte bunuri, ca atare nu pot fi executaţi silit“, declară căpitanul Aurelian Tănase, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.  

În 30 de zile de la data aplicării sancţiunilor, Jandarmeria are obligaţia să înainteze către primăriile de care aparţin cei vizaţi, procesele verbale cu sancţiunile aplicate. Primăriile, văzând că nu pot scoate bani de la cei sancţionaţi, trimit înapoi procesele verbale, solicitând transformarea lor.

„Participarea sau provocarea de scandal“, „consumul de băuturi alcoolice în locuri publice“, „atragerea de persoane în veredea practicării de relaţii sexuale contra unor foloase materiale“ sunt principalele sancţiuni date de către jandarmi şi care sunt solicitate pentru a fi transformate în ore de muncă în folosul comunităţii.

2.853 de sancţiuni contravenţionale   

De la începutul acestui an, jandarmii călărăşeni au aplicat 2.853 de sancţiuni contravenţionale, din care 2.047 amenzi în valoare totală de 882.750 de lei şi 806 avertismente. Amenzile au valori cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. Din cele 2.047 de amenzi contravenţionale 125 au fost trimise înapoi pentru  fi transformate în ore de muncă în folosul comunităţii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite